• Třídní vodácký výlet 9.A

          • V rámci blížícího se konce roku a vzdělávání 9.A na naší škole vyrazila třída v pátek 16.6. na společný  vodácký výlet na řeku Ohři. Ráno v areálu Dronte v Karlových Varech si žáci převzali své vodácké vybavení, postupně se nalodili na kánoe, poslechli si cenné rady pana instruktora a vyrazili. Trasa dlouhá 15 km přinesla spoustu vyčnívajících kamenů, karambolů a převrácených kánoí. Co se týče karambolů a převrácené kánoe, jednoznačně zvítězily paní učitelky. Počasí se naštěstí umoudřilo, téměř nepršelo, tak panovala i super nálada a žáci na chvíli mohli zapomenout na školu. Všem žákům děkujeme za jejich správné vodácké chování a za opakovanou pomoc při lovení učitelek, kánoí a věcí. 

            Mgr.Farkavcová, Mgr.Gráfová

             

          • Naše účast na Svátku fotbalu McDonald´s Cupu

          • Naše výprava začala 29.05.2023 ve 4:30 ráno. Před námi stanula dlouhá cesta na jižní Moravu do Uherského Hradiště. Na svátek fotbalu jsme dorazili v rekordním čase díky skvělému řidiči, který se nenechal vyvést z rovnováhy ani přes dětský smích a taktické rozumy trenérů připravující se na nastávající boje! Ano, rodiče vyrazili s námi.

            Po příjezdu turnaj započal nástupem všech 30 kapitánů jednotlivých družstev na hřišti a představením jednotlivých týmů. Celou akci nás provázel místní chlapec Vojta, který byl vždy a se vším nápomocen, přeci jenom v Uherském Hradišti jsme byli poprvé. Po státní hymně, která zakončila slavnostní ceremoniál a naplno odstartovala svátek fotbalu, jsme se šli připravit na turnaj do game zóny, kde si hráči mohli vyzkoušet celou řadu dovedností jako byla přesnost střelby, přihrávky, hra 1na1 v kleci na malém prostoru a volné hřiště, kde si každý trénoval, co potřeboval. Atmosféra i počasí na jedničku. V prvním utkání jsme se utkali proti obhájci titulu z minulého roku a poprvé poznali, jak náročný turnaj to bude. Kvalita soupeřů byla značná a s postupně přibývajícími utkáními se začala projevovat únava z brzkého vstávání. Tým nesl porážky s hlavou na hoře a do každého utkání šel s odhodláním a vervou. Burácející tribuny, chory a dobrá nálada vytvořila absolutně ohromující atmosféru, která je pro celý tým nezapomenutelným zážitkem plný zkušeností. Porovnání se s nejlepšími hráči v republice je velice cenná zkušenost a kvalitní utkání je nenahraditelným tréninkem. Obzvláště pyšný jsem byl, když po posledním utkáním, které rozhodlo o našem umístění na 16. místě byl fakt, že z týmu Krušnohorské byla cítit chuť na každém jednotlivci do další práce, aby se mohl zlepšovat v budoucnu. Velké poděkování celé organizaci McDonald´s cupu, vedení základní školy ZŠ Krušnohorská za umožnění vycestovat a dlouhodobou podporu v rozvíjení sportu v mladých talentech, rodičům, kteří nás na celé akci povzbuzovali a panu Němcovi a Dřížďalovi, kteří se starají o hráče mimo školu a odvádí skvělou práci.

          • Den dětí ve školní družině

          • Ve čtvrtek 1.6. si si školní družina připravila pro  děti zábavné odpoledne  plné soutěží a sladkých odměn. Jako bonus nás navštívili dobrovolní hasiči ze Staré Role, kterým patří velké poděkování. Dětem předvedli hasičskou techniku a na závěr udělali pěnu. Děti si zábavu velice užily 😊

            Kolektiv ŠD

          • Žáci 9.A s žáky ze 7.B ve Funaréně u Chebu

          • Dne 30.5. žáci 9.A s některými žáky ze 7.B navštívili Funarénu u Chebu, kde prožili zábavné dopoledne na různých propojených trampolínách. Vyzkoušeli si různé triky, zaskákali si do pěnové jámy z lezecké stěny a měli možnost si zahrát virtuální míčové hry. Dále vyzkoušeli venkovní motokáry, kde urputně zkoušeli předjet své soupeře, zejména pak jednu soupeřku ze 7.B, kterou se jim na závodním okruhu nepodařilo porazit. Ukázala jim, že se jen tak nedá a skončila na prvním místě. Sláva vítězce a čest poraženým.

            Mgr. Farkavcová, Mgr. Formánková

          • Exkurze v pravoslavném kostele v KV

          • Dne 26.5. žáci navštívili pravoslavný kostel sv.Petra a Pavla v Karlových Varech, kde si jako součást výuky ruského jazyka vyslechli ruskojazyčnou přednášku o historii kostela. Měli možnost vidět zvonici kostela, zazvonit si na všechny zvony a slyšet jejich pronikavý zvuk v bezprostřední blízkosti. Rovněž se podívali na zrekonstruované karlovarské vřídlo. Mgr. Sidorova, Mgr.Farkavcová, Bc.Šalamoun

          • Krajská soutěž - reklama v německém jazyce

          • Pod záštitou Karlovarského kraje se uskutečnila soutěž "Werbung für Region Karlsbad". Dominik Sedlář byl oceněn diplomem za účast za svou reklamu na město Karlovy Vary. Domininkovi gratulujeme a děkujeme za reprezentaci školy!

          • Přípravka na školandě

          • Také předškolní třída se odvážně vydala na třídenní školu v přírodě, během které ušla úctyhodnou vzdálenost 15 kilometrů a prožila nezapomenutelné chvíle plné zábavy, dobrodružství a učení.

            Cílem tohoto výletu bylo posílit vztahy mezi žáky, rozvíjet jejich dovednosti a přiblížit jim krásy přírody. Počasí nám přálo a vše bylo fajn :)

            Jsme plné hrdosti a radosti nad pokrokem, který vidíme na ,,našich dětech" a škola v přírodě byla skvělá tečka blížíciho se konce roku. 

            Za 0.A Klára Koutová a za 0.B Vilma Kvapilová 

             

          • Vybíjená

          • Ve čtvrtek 18.5.2023 se žáci 4.-5. tříd zúčastnili turnaje ve vybíjené. Hala míčových sportů se stala svědkem urputných zápasů, kde si dívky vybojovaly 1. místo a postup do krajského kola. Chlapci obsadili i přes vysoké nasazení 4. místo. Všem gratulujeme a děkujeme za rerezentaci školy.

          • Český den proti rakovině

          • 10. květen 2023 je pro letošní rok vyhlášen jako Den boje proti rakovině. Zakoupením kytičky za minimální cenu 20 Kč umožníme Lize proti rakovině plnit její poslání- šířit prevenci, zlepšit kvalitu života onkologických pacientů, podporovat výzkum a přispívat k lepší vybavenosti onkologických pracovišť.

            V tento den proběhne sbírka i na naší škole a pevně věříme, že se zapojí co nejvíce žáků. Předem moc děkujieme.

          • Tancuj a nedrob

          • Minulý týden na naší školu opět zavítal Jarda Havelka z taneční skupiny Dancing Crackers, aby si se žáky 1. stupně a třídou 7.B zatančil ve stylu street dance. Všichni se báječně bavili a hodinu si skvěle užili.

          • Barevný týden

          • V týdnu od 17.4 do 21.4. proběhl na prvním stupni barevný týden. Každý den nás provázela jiná barva a s ní spojené různé výtvarné a pohybové aktivity. V pondělí byl modrý den zaměřený například na koloběh vody. V úterý nás obklopila žlutá barva, která nám připomněla slunce a jarní slunečné dny. Středa patřila zelené barvě, která pro nás znamená zem či svět.  Ve čtvrtek jsme všichni zčervenali a věnovali se bezpečnosti, dopravním značkám. Pátek jsem zakončili duhovým dnem. Velké díky patří dětem za zapojení do aktivit a obrovské díky patří třídním učitelkám, které si vymyslely své  aktivity ke každému dni barevného týdne. 

            Děkuji D.K.

          • Dobrovolníci v Bečovské botanické zahradě

          • 6.B se vypravila pracovat do Bečovské botanické zahrady. K práci se žáci postavili čelem a za svůj výkon byli následně odměněni buřty a zbyl čas i na sport 😊. Myslím, že jsme zde strávili fajn dopoledne a že by z toho mohla vzniknout hezká tradice 😀😉. JM

          • Jarní tvoření v ŠD

          • V úterý 4. dubna se v prostorách ŠD otevřely jarní tvořivé dílny, kde si rodiče s dětmi mohli vyrobit jarní a velikonoční dekorace. Příjemnou atmosférou nás doprovázela hudba a drobné občerstvení, za které moc děkujeme všem zúčastněným rodičům. Těšíme se na vás opět příště! Čas strávený s dětmi je tou nejlepší investicí ❤️

            Tým ŠD  

          • VYHLÁŠENÍ  VÍTĚZŮ  VELIKONOČNÍ  SOUTĚŽE

          •  

            1. místo  VOJTA  PŘÍPLATA   4.A

            2. místo  NATÁLKA  KAPRÁLOVÁ  1.B

                           MAJDA  JANDÍKOVÁ  4.A

            3. místo  LUKÁŠ  PŘÍPLATA  1.A

                           SOFIE  HANKETOVÁ  4.B

             

            Vítězům srdečně gratulujeme!!! Ve středu 19.4. o velké přestávce se dostavte do třídy 4.A pro odměnu.

          • VELIKONOČNÍ SOUTĚŽ

          • Milí žáci a přátelé naší školy, vyhlašujeme již 3. ročník velikonoční soutěže "O nejoriginálnější velikonoční vajíčko". Zúčastnit se může každý s jedním soutěžním dílem. Fotografie posílejte na: kreysova@zsruzovyvrch.eu, nezapomeňte k fotografii napsat jméno autora a třídu. Uzávěrka soutěže je v pondělí 10.4. ve 20.00 hodin.

          • Někdo měl noc s Andersenem, někdo zase s Mikolášovou a Zacharovou 😁

          • Na pátek 31.3. měla 6.B naplánovanou přespávačku v tělocvičně školy. Program byl bohatý: sportovalo se, plavalo se, tančilo se, zpívalo se. A také se hodně hodovalo 😋. Zásoby, kterými nás obdarovali rodiče, by nám vystačily asi tak na týden😅. Děti vyhrožovaly, že půjdou spát ve tři ráno, nakonec ale začaly postupně odpadat kolem 1:00 za poslechu pohádky (trochu jsme si oddychly😂) . Jako super aprílový žert jsme brali ranní budíček v 8:00 v podobě stolních tenistů, kteří měli v dané tělocvičně odehrát zápas🙈😮. Když ale viděli naše rozložené ležení a zalepené oči, tak se jim nás zželelo a stoly převezli do druhé tělocvičny (díky bohu za ni🙏). Myslíme si, že si všichni večírek parádně užili a těšíme se na další akce s naší třídou 😊.JM + BZ

    • Kontakty

      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace
      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace Krušnohorská 11 Karlovy Vary 36010 Czech Republic
      • IČO: 69979359
      • Ředitel školy: Mgr. Josef Šrámek (+420) 731 612 836 sramek@zsruzovyvrch.eu
      • Pedagogický zástupce ředitele: (+420) 731 612 837 Mgr. Lucie Tvrdková tvrdkova@zsruzovyvrch.eu Ekonomický zástupce ředitele: Ing. Zuzana Zátková (+420) 731 612 839 zatkova@zsruzovyvrch.eu
      • Webmaster: kucian@zsruzovyvrch.eu
      • Provozní doba sekretariátu: pondělí - pátek 7.30 - 15.30
      • E-mail školy: sekretariat@zsruzovyvrch.eu
      • Telefon školy: (+420) 731 612 837
      • Elektronická podatelna: E-mail: sekretariat@zsruzovyvvrch.eu DDS: p7tmmjw
      • Vedoucí kuchyně: Barbora Bryxová Telefon: 731 612 838 email: jidelna@zsruzovyvrch.eu
      • Správce obsahu: kucian@zsruzovyvrch.eu
    • Přihlášení