• AJ WOCABEE šampionát

          • Gratulujeme žákům ze třídy 8.B, kteří získali krásné deváté místo v okresním kole šampionátu Wocabee ve znalosti slovíček z anglického jazyka a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.

          • Čtenářská laťka

          • Již třetím rokem se žáci 2., 3., 4. a 5. tříd zůčastńují celoroční soutěže Čtenářská laťka. Na konci školního roku opět proběhne vyhodnocení celé soutěže. Věříme, že si žáci rozšíří své vědomosti v rámci čtenářské gramotnosti.  

          • Republikové finále v přespolním běhu

          • Cesta na republiku

             

            Středa 25.10.2023 hodiny ukazují čas 6:45, většina žáků se teprve rozespale připravuje na poslední cestu do školy zkráceného týdne. Před základní školou Krušnohorská je však lehký rozruch. Stojí za tím naše skupina šesti zapálených sportovců, kteří již v plné síle nastupují do autobusu. Jedeme reprezentovat školu na finále republiky v přespolním běhu až do Žďáru nad Sázavou, kde porovnáme síly s těmi nejlepšími závodníky z celé republiky. Sváteční den!

             

            Krajské kolo

            Z postupového krajského kola v Aši jsme se nominovali v chladném počasí kvalitním výkonem, ale nebylo to jen tak. Na kvalifikačním závodu naše škola zaznamenala několik vynikajících individuálních výkonů. Martin Lukáš 1. místo a Hugo Macháček 2.místo. V kategorii mladších dívek zaznamenala skvělý výkon šikovná běžkyně Eliška Šarkánová 2.místo.

             Ve skupině mladší dívky obsazujeme čtvrté místo ze šesti, chlapci podávají výkon na hraně svých možností a o pár bodů jsme druzí za vynikajícím a celkově vyrovnanějším výkonem z druhého českého gymnázia. Výsledky se sčítají podle pořadí prvních čtyř závodníku z družstva: Lukáš 1.místo, Macháček 2.místo, Schrottenbaum 11.místo, Barda 16.místo (1+2+11+16=30B.). Sportovní rivalové z Prvního českého gymnázia vyrovnaným během všech závodníků  (5+6+7+8=26B) obsazují v kategorii starších chlapců 1. místo. Na republiku se postupuje pouze z prvního místa. Vítězové krajského kola, nezvládají poskládat tým (podzimní soustředění účastníků závodu v klubu zamezuje účast na republice). Skvělý výkon našich a štěstí! I takový je sport.

             

            Republikové finále v přespolním běhu

            Na finále reprezentují Karlovarský kraj z naší základní školy dva velice talentovaní běžci trénující v partnerského klubu Triatlet Karlovy Vary. Martin Lukáš a Hugo Macháček, kteří jsou tahouny naší výpravy. Stanislav Barda, Damián Franc (Extraliga 9.tříd), David Schrottenbaum a David Krček (Liga dorostu) - válečníci z ledu trénující v partnerském klubu HC Energie Karlovy Vary. Cestu do Žďáru zajišťuje skvělý šofér a nálada v autobusu je vynikající a tak tříhodinová cesta utekla velice rychle. Lídři našeho družstva udělují poslední pokyny, typy a triky před závodem.

            V krásném prostředí Skiareálu Martina Koukala proběhl slavnostní zahajovací ceremoniál. Závodu se účastnilo 96 družstev a 572 závodníků. V minulosti se účastnilo mnoho známých sportovců například rychlobruslařka Martina Sáblíková či atletka Kristiina Mӓkii. Naši chlapci absolvují nelehkou trať v délce 3km. Rozcvičení probíhá přesně podle teze atletiky a zvyku sportovních her, každý to, co mu před výkonem vyhovuje. Na startu nemáme jednoduchou pozici, ale zkušenost našich atletů a porada přinesla své ovoce a naši ihned po výběhu a zaujmuli v rámci možností kvalitní pozice. Trať obsahuje nepříjemné stoupání zhruba v polovině trati. O nejlepší čas našeho družstva se postaral Martin Lukáš s časem 10:01 na celkovém 9. místě. Celkové umístění naší výpravy je 12. místo z 16. Překrásný zážitek, cenná zkušenost pro závodníky s takto obrovským závodem, navázaná nová přátelství a krásné počasí se přičinilo k tomuto perfektnímu sportovnímu dni. Návrat na Růžák ve 20:00 poukazuje na to, jaké srdcaře na sportovním poli naše škola má.

          • Halloween ve třetích ročnících

          • V minulém týdnu žáci třetích ročníků oslavili v rámci výuky anglického jazyka Halloween. Společně si zahráli pexeso či halloweenské bingo, vybarvovali hrůzostrašné příšerky, poslouchali anglické písničky o Halloweenu, hádali strašidelné zvuky a v neposlední řadě se učili nová slovíčka psanou i mluvenou formou. Výuky se najednou nestandardně zúčastnila celá třída, tudíž žáci mohli vytvořit skupinky mezi sebou tak, jak v půlených hodinách angličtiny není zvykem. Za absolvování Halloweenské hodiny poté žáci dostali sladkou odměnu, omalovánku a osvědčení, že vše bravurně zvládli. Moc jsme si Halloweenskou výuku v maskách s dětmi užily a již přemýšlíme, co dalšího si pro ně připravíme. 

            Mgr. Barbora Šubrová a Mgr. irina Sidorová

          • Společná výuka 4.A a 9.A na téma Halloween

          • Dne 24. 10. 2023 se žáci anglického jazyka zúčastnili kooperativní výuky, kdy skupina žáků 4.A spolupracovala se skupinou žáků z 9.A. Společně si vyzkoušeli interpretaci článku o Halloweenu a naučili se novým anglickým slovíčkům. Skupinky si navzájem pomáhaly a všichni přítomní žáci nakonec společně vyrobili halloweenské masky a girlandy. Oběma třídám se kooperativní styl výuky líbil. Neměly by problém s podobnými aktivitami i v budoucnu, které by zahrnovaly i kreativní činnost. Hodina se velmi vydařila a doufáme, že většina žáků si odnesla mnoho nových zkušeností s prací v týmu.

            Mgr.Sidorova, Mgr.Farkavcová

          • Filmový festival Oty Hofmana

          • Minulý týden se v Ostrově konal Filmový festival Oty Hofmana a naše škola si tuto událost nemohla nechat ujít.

            Menší děti se vypravily na pohádku Největší dar, starší ročníky zaujaly Děti Nagana (pro trpělivé diváky byla za odměnu beseda s tvůrci a herci) a zbývající žáci počkali na konec týdne, aby zhlédly #annaismissing. Film, který byl současný svou tematikou a přinesl všem mnoho námětů k přemýšlení.

            Velkou poctou pro nás byla návštěva pana režiséra Zdeňka Trošky. Dozvěděli jsme se,  proč si zvolil právě toto povolání, jaký film je pro něj nejcennější, vyslechli pár historek z natáčení a na závěr se s některými žáky vyfotil.

            Za rok na 56. ročníku na shledanou!

          • Škola v přírodě Pernink

          • Už zítra se 3.A vrací ze Školy v přírodě v Perninku. Nachodili jsme celkem za 2 dny asi 25 kilometrů. Celou dobu byly děti na čerstvém vzduchu. Chata Pernink to zatím ustála a my kupodivu také. Zitra se všichni těšíme domů.

            Waclavová 

             

             

             

            ŠKOLA V PŘÍRODĚ PER

          • Škola v přírodě Pernink - 3.B

          • Milí rodiče a přátelé!

            Pernink přežil a my taky😂. Už zítra se vracíme z bojové výpravy . V nohách máme 25km, bez úrazu a újmy na zdraví ( jen nás trochu bolí nohy). Posíláme fotodokumentaci👍.

             

            3.B + I. Šiková

          • Krkonoše - zpráva

          • Klinika Žižkova Bouda

            Oddělení turistické

            Adaptační ambulance

            Přednosta MUDr. Aleš Pachta, PhD.

             

            Zpráva z pobytu v Krkonoších

            Pacienti: 6. A, B, C

            Bydliště: Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11

            Datum: 14. 9. 2023

             

            Výstupní vyšetření z preventivního turistického a adaptačního pobytu

             

            Anamnéza

            Obj.: Pacienti jsou výrostci ve věku 11 - 12 let v počtu 55 kusů, vitální, orientovaní, momentálně 300km od bydliště, v přechodu na druhý stupeň, v posledním roce v péči Mgr. Kafuňkové, Mgr. Koniarikové a Mgr. Kučerové. Nyní přijati Mgr. Formánkovou, Ing. Kornatovskou a Ing. Gráfovou. Převzatí bez větších problémů, na výjimky poslouchají instrukce a plní zadané úkoly. Na kurzu zkouší normy obcházet dotazy na jiné pedagogy. V posledních 96 hodinách nachozeno cca 50 km - sestup ze Sněžky, výstup na Hnědý Vrch a cesta do tmy za dobrotou, návštěva Stezky v korunách stromů v Jánských Lázních, léčba pohybového aparátu, zvýšené mentální zátížení vědomostními kvízy - sportovní a přírodopisná tématika. Celkové převýšení cca 1000m. Mírné bolesti a otoky dolních končetin. Nadprůměrná lokomoce v posledních dnech způsobuje mírnou svalovou hypertrofii a úbytek tukové tkáně. Díky čerstvému vzduchu dýchání čisté, v psychické pohodě, rychlá regenerace a stálý přebytek energetických zásob, převážně glukózy. Výživa 1 - 1 - 1 + individuální indikace - při stravování zvýšená hlučnost.

             

            Subj.: porušování norem negují, cítí se unaveni, v posledních dnech nachodili asi 1000 km a překonali převýšení v podobě Mount Everest, strašně bolí nohy, v oblasti se jim líbí, ale zítra už se těší domů, zažili spoustu zážitků, poznali nové přátele

             

            Doporučení: častější pobyt na horském vzduchu, 10 000 kroků a 100 angličanů denně, opakování třídních pravidel a stmelování na výletech a třídnických hodinách, kofola, sociometrie

             

            Kontrola zde 01/25, lyžařský výcvik

             

            prim. MUDr. Antonín Korch; MUDr. Kamila Boučková, CSc.

             

          • Turistický (adaptační) kurz - po čtvrté

          • ​​​​​     Vážení horalové a přátelé horské turistiky, zajisté jste již všichni obeznámeni s právě probíhajícím kurzem 6. ročníků, které se právě se svými třídními mentory a horskými průvodci nacházejí na úpatí české nejvyšší hory v Peci pod Sněžkou. Včerejším dnem jsme zahájili v pořadí čtvrtý ročník této turistické akce, která je už podruhé spojena s adaptací čerstvých druhostupňových žáků na nové školní prostředí.

                 Včerejší den byl započat transportem do více než 300 kilometrů vzdáleného cíle naší poutě. V srdci národního parku je v těžko přístupném terénu nutné vystoupat do 1000 m. n. m. položené Žižkovy Boudy, která nás tradičně přijala se svou horskou pohostinností. Vše se koná samozřejmě pěšky v rámci ochrany přírody a přípravy na náročnější túry. Tu nejnáročnější dostali na svá bedra letošní šesťáci hned druhým dnem pobytu v Krkonoších. Cesta na zázrak moderní technologie v podobě lanového povozu jim zabrala sotva hodinu, ale další hodinu trvalo čekání mezi ostatními nedočkavými turisty ze všech koutů naší země, kteří využili jeden z posledních slunečných dnů tohoto léta k návštěvě nejvyšší české hory. Po kochání se krásnými panoramaty, která Sněžka nabízí, se již po svých karlovarští turisté vydali směrem k ubikacím. Cesta byla sice dlouhá, ale zpestřená poznáváním přírody a hledáním netradičních věcí, předmětů a zvířat v rámci zadaných úkolů při mezitřídní hře.

                 Po takto náročném dni, kdy si někteří méně zkušení turisté sáhli na dno svých sil za doprovodu bolavých nohou a nepříjemných puchýřů, je zaslouženou odměnou stmelení kolektivů u tepla ohně a opékání buřtů. Všichni se již těší na další desítky tisíc nachozených kroků a nezapomenutelné zážitky v dalších dnech.

            (ak)

          • V neděli 3. září tradiční Růžácký otvírák

          • Před startem školního roku naše škola pořádá tradiční Růžácký otvírák, a to v neděli 3.9.2023 od 16 do 19 hodin. 

            V plánu je vyřádění na hřišti, zaplavání v bazénu, procházka po škole a v neposlední řadě přátelské setkání s kamarády a učiteli.

            Těšíme se na Vás!

          • 7. B

          • Třída 7. B přeje všem krásné, slunečné léto a pohodové prázniny.

          • Čtenářská laťka

          • V tomto školním roce proběhl 2. ročník celoroční soutěže ČTENÁŘSKÁ LAŤKA. Opět se jí zúčastnili žáci 2.-5. tříd, a to ve dvou kategoriích: 2.-3. třídy a 4.-5. třídy. Děti každý měsíc řešily úkoly týkající se zadaného textu. Otázky občas některým dětem pěkně zamotaly hlavy, ale nakonec mezi písmenky dokázaly nalézt správnou odpověď. Nejlepší žáci se na konci školního roku utkali v závěrečném kole. Ti nejlepší, kteří překonali pomyslnou "čtenářskou laťku", byli opět oceněni panem ředitelem. Odměnou jim byla kniha. Všem žákům, kteří se celoroční soutěže zúčastnili, tímto děkujeme za účast. 

          • Výtvarná soutěž rodu Hanochů

          • Minulý měsíc se vybraní žáci ze 7. – 9. tříd zapojili do výtvarné soutěže s názvem Rok se šlechtickým rodem Hanochů. Protože nejsme škola Libereckého kraje, naše obrázky byly zařazeny mimo soutěž. Přesto se však setkaly s úspěchem a práce Valérie Spáčilové, Filipa Křeháčka, Amélie Zapletalové, Nikol Tomaščákové a Natálie Kanaplianikovy visí na zámku v Lomnici nad Popelkou. Všem žákům děkujeme za hezkou reprezentaci školy.

          • Dětská burza

          • 1. června se na naší škole konal 1. Ročník Dětské burzy, která se nesla v duchu udržitelnosti. Návštěvníci z řad dětí i dospělých si mohli výhodně a levně nakoupit hračky, knihy nebo hry. A pokud dostali chuť na něco dobrého, čekala na ně čarodějnice u stolu s perníčky a o pár kroků dál doma upečené muffiny. Všichni odcházeli spokojení a někteří i nemile překvapeni, že utratili víc peněz, než chtěli.

    • Kontakty

      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace
      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace Krušnohorská 11 Karlovy Vary 36010 Czech Republic
      • IČO: 69979359
      • Ředitel školy: Mgr. Josef Šrámek (+420) 731 612 836 sramek@zsruzovyvrch.eu
      • Pedagogický zástupce ředitele: (+420) 731 612 837 Mgr. Lucie Tvrdková tvrdkova@zsruzovyvrch.eu Ekonomický zástupce ředitele: Ing. Zuzana Zátková (+420) 731 612 839 zatkova@zsruzovyvrch.eu
      • Webmaster: kucian@zsruzovyvrch.eu
      • Provozní doba sekretariátu: pondělí - pátek 7.30 - 15.30
      • E-mail školy: sekretariat@zsruzovyvrch.eu
      • Telefon školy: (+420) 731 612 837
      • Elektronická podatelna: E-mail: sekretariat@zsruzovyvvrch.eu DDS: p7tmmjw
      • Vedoucí kuchyně: Barbora Bryxová Telefon: 731 612 838 email: jidelna@zsruzovyvrch.eu
      • Správce obsahu: kucian@zsruzovyvrch.eu
    • Přihlášení