• Kurz běžeckého lyžování, bez lyží II

          •     Se zármutkem oznamujeme, že se další vzdělávací akce blíží ke konci, naše srdce pláčou, ale vzpomínky zůstanou. Jelikož jsme na kurzu běžeckého lyžování (byť bez lyží) nemohlo chybět uspořádání závodu v biatlonu, který jsme si pro naše potřeby pochopitelně upravili, přesto bychom mohli konkurovat závodům světového poháru. Místo běžek boty a jako munice posloužily spadané šišky. Nejrychlejší osmičlenná smíšená skupina dokončila závod v krásném čase 1:23:45. Druhý tým kvůli slabší střelbě a množství trestných kol doběhnul s 5 minutovým zpožděním, bronzovou medaili si odnesla oslabená skupina, která se asi domnívala, že se závod běží jen a pouze na trestná kola. Naštěstí, jak to na našich kurzech bývá, nikdo nebyl poražen. Celý den jsme zakončili stezkou odvahy, která za jasné noci plné hvězd dovedla naše dobrodruhy až na tajemný hřbitov, kde svou účast všichni stvrdili vlastní krví.

                 Dnes jsme ověřili zeměpisné znalosti na postupovém azimutovém závodě. Navigovat se podle buzoly bylo pro některé jako luštění starověkých kódů, stejně tak dopadly dílčí matematické úlohy, kdy příklady typu 5 + 3 některým připomínaly egyptské hieroglyfy. Pro další to byl zakletý kompas, jež bránil v postupu do cíle, jiní se ztratili v husté mlze. I přes drobné trable ale závod dokončili všichni.

                 Odpoledne jsme se vydali na další putování za sněžnou nadílkou. Vydali jsme se ještě dále na sever až na Blatenský vrch a sníh jsme nakonec našli až v nedalekých Vlčích Jámách. Na běžky to bohužel stále nestačilo. Večerní program je ve znamení muzikálových představení a následné afterparty.

                 Závěrečným zhodnocením můžeme konstatovat, že si žáci odnesli kompetence v oblasti orientace a komunikace v přírodě, základní dovednosti přežití, plánování a organizace výletů, spolupráce v týmu, kritické myšlení při řešení nečekaných situací, odpovědnost za vlastní bezpečnost a v neposlední řadě kompetence v oblasti environmentální gramotnosti a udržitelného chování při turistických aktivitách.

             Buď sbohem, kurze.

            (tým ak, ap, kb)

          • Kurz běžeckého lyžování, bez lyží

          •      Posíláme srdečné pozdravy z nedalekých Abertam, kde se momentálně nachází někteří žáci 8. ročníků posíleni dohledem starších kolegů z devítky. Linkovým expresem z Růžového Vrchu jsme se vydali v pondělí v 9:05 až do centra Abertam. Cesta byla klidná, slunečná, ojediněle sníh, místy zatáčky. Půjčovně lyží jsme se tentokrát museli vyhnout, jelikož podmínky pro bílou stopu jsou nulové. Na rozdíl od majitele půjčovny bankrot nechystáme a krásy Krušných hor jsme se rozhodli poznat i bez skluzů. Hned první den po prozkoumání Abertamské chaty a po vydatném obědě jsme se vydali na zhruba desetikilometrový okruh, kde všem slušně vytrávilo. Naštěstí svačinu pojistila Červená jáma, která nám nabídla slušné doplnění energetických zásob.

                 Úterní den jsme se vydali na sever v očekávání tužší zimy a sněhového poprašku, naše pouť ale pravděpodobně nebyla dostatečně dlouhá a na sníh jsme stále nenarazili, za to jsme se potkali s doly Christof a Mauritius nebo se štolou Bílá holubice. Nikde se již naštěstí se nefárá a mohli jsme se vydat dále. Přes Vyhlídku u Schneppovy pinky (pro koktavé jen Schnepovka) jsme přes Krušnohorskou lyžařskou magistrálu (dále jen KLM) dorazili do Maringotky, která opět zachránila naše vysílená těla. Po KLM jsme oklikou došli zpět do výchozího bodu na chutný oběd.

                 Dnešní odpoledne jsme nepotěšili hasiče, výživové poradce a dětské obezitology, jelikož jsme v přírodě zažehli oheň a svačinu zajistily chutné špekáčky, chléb a rohlík. Táborový bůh byl ale spokojen, stejně jako žaludky našich lyžařů. Následující dny nás ještě čeká bohatý program, a i bez sněhu a skluznic tento kurz plní svůj cíl, kterým je především spokojenost dětí.

            (ak)

          • Celoroční soutěž tříd - přírodní vědy

          • V lednu proběhlo další kolo celoroční soutěže tříd 2. stupně, tentokrát z oblasti přírodních věd. Téma letos byly odpady. Zde jsou výsledky:

            Soutěž tříd 2. stupně Přírodovědná soutěž na téma ODPADY 

            KATEGORIE 6. + 7. ROČ.

            1. místo – 6.C (13b) - do soutěže získávají 5 bodů

            2. místo - 6.A (12 b) - do soutěže získávají 4 body

            3. místo - 7.B (11 b) - do soutěže získávají 3 body

            4. místo - 7.A (10,5 b) - do soutěže získávají 2 body

            5. místo - 6.B (5 b) - do soutěže získávají 1 bod

            KATEGORIE 8. + 9. ROČ.

            1. místo – 8.B (13 b) - do soutěže získávají 5 bodů

            2. místo – 8.C (11,5 b) - do soutěže získávají 4 body

            8.A, 9.A, 9.B – 0b  - do soutěže získávají 0 bodů

            Děkujeme všem za jejich účast a dosažené výsledky a těšíme se na další část, která bude sportovní.

          • Strážci galaxie a Indiana Jones v Plzni

          • Na začátku nového pololetí navštívili žáci VI.A,B,C Západočeské muzeum v Plzni, kde si oživili práci archeologů a pravěké dějiny. Poté následoval přesun do plzeňského planetária, kde jsme si užili projekci Země, Mars a šest statečných. V obou případech žáci vzorně svými znalostmi reprezentovali naši školu a za odměnu si pak užili pobyt v Techmanii. 

      • Kontakty

        • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace
        • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace Krušnohorská 11 Karlovy Vary 36010 Czech Republic
        • IČO: 69979359
        • Ředitel školy: Mgr. Josef Šrámek (+420) 731 612 836 sramek@zsruzovyvrch.eu
        • Pedagogický zástupce ředitele: (+420) 731 612 837 Mgr. Lucie Tvrdková tvrdkova@zsruzovyvrch.eu Ekonomický zástupce ředitele: Ing. Zuzana Zátková (+420) 731 612 839 zatkova@zsruzovyvrch.eu
        • Webmaster: kucian@zsruzovyvrch.eu
        • Provozní doba sekretariátu: pondělí - pátek 7.30 - 15.30
        • E-mail školy: sekretariat@zsruzovyvrch.eu
        • Telefon školy: (+420) 731 612 837
        • Elektronická podatelna: E-mail: sekretariat@zsruzovyvvrch.eu DDS: p7tmmjw
        • Vedoucí kuchyně: Barbora Bryxová Telefon: 731 612 838 email: jidelna@zsruzovyvrch.eu
        • Správce obsahu: kucian@zsruzovyvrch.eu
      • Přihlášení