• Turistický kurz - prvních 30 hodin

          •      Milí přátelé české turistiky, opět se hlásíme z Pece pod Sněžkou. Od naší poslední návštěvy, kdy krajinu pokrývaly malebně bílé a načechrané polštáře nadýchaného prašanu, uběhlo téměř pět měsíců a momentálně již krajina vykazuje všechny znaky začínajícího léta. Zpěv ptáků, šum potoků, svěží horský vánek a většina existujících odstínů zelené na okolních kopcích naznačují, že opět započal náš již v pořadí druhý turistický kurz v této lokalitě.

                 Naše cesta, tentokrát tedy za pěší turistikou, započala v pondělí dopoledne, kdy vyrazila skupina odvážných žáků z pohodlí své domoviny v západních Čechách za dobrodružstvím. Parta 52 svěřenců z tříd 6.A, 6.B, 8.A a 8.B se vydala přes Prahu a Kuks pod svůj výškový tábor Žižkovu boudu, která leží přesně v 1000 m. n. m. V prvním vysokohorském prologu museli čerství turisté zdolat tři náročné kopcovité kilometry. Při výstupu karlovarští turisté okusili, jak chutná krkonošská mlha. Vzhledem k nepříznivým podmínkám bohužel nemohli být karlovaráci odměněni pohledem na nejvyšší horu naší země, ale po vydatné večeři se však počasí umoudřilo a všichni se mohli pokochat nejen Sněžkou, ale i Mapou republiky, která i po poslední vlně veder stále drží svůj proslulý tvar.

                 V úterý se růžáčtí žáci probudili do slunného, leč větrného dne, a proto byli trenéři Boučková, Gombár, Korch a Pachta nuceni změnit program, jelikož lanovka na "Śnieżku nepremávala". V dopoledních hodinách tak vyšla parta karlovarských chodců směrem k Hnědému vrchu, na jehož vrcholu se tyčí krásná moderní rozhledna, kam vede přesně 138 schodů. Následně se turisté přesunuli přes tamní sjezdovku a les k Temnému vodopádu. Od tohoto přírodního úkazu byla cesta k ubikaci, co by kostelníkův Honzík kamenem devětkrát dohodil.

                 Odpolední program byl čistě v režii zkušených žáků osmých tříd, kteří si pro ostatní učedníky přichystali vědomostní kvíz. Na úseku dlouhém přibližně jednu míli stáli naši nejstarší, ti obsluhovali 5 stanovišť vždy se sadou záludných otázek. Za správnou odpověď soutěžící obdrželi bod v podobě barevného pruhu na zápěstí psaného fixem. Tyto znaky bylo ovšem nutné chránit nejen před drsnými povětrnostními podmínkami hor, ale také před nástrahami vlastního těla, pot je totiž nekompromisně mazal a v cíli tak již bylo velké riziko ztráty bodů. Pokud odpověď nesplňovala dostatečné parametry, museli žáci předvést své dovednosti z oblasti tělesné výchovy. Nejlépe si se všemi záludnostmi kvízu poradila žákyně 6. A Týna, která se tak stala mistryní druhého ročníku krkonošské olympiády. Jen v těsném závěsu se na druhém místě umístil Jakub Škarda (6. A), jehož vědomosti a zápal pro hru jej dovedly k titulu vicemistra. Všem organizátorům velice děkujeme a soutěžícím k dosaženým výsledkům gratulujeme. Den se sice chýlí ke konci, ale nás čeká ještě doplnění kalorií v podobě druhé večeře, kterou si upečeme na vlastnoručně rozdělaném ohni.

            (mg, ak)

          • Výlet 8.A

          • V pátek 17.6. se třída 8.A vydala linkovým autobusem na školní výlet do Prahy do Jumparku Zličín a do Cinema City. V Jumparku panovala dobrá nálada a žáci si na různých trampolínách a lanovém žebříku ověřili svou fyzičku. Nevynechali ani souboje na kladině, kde se snažili udržet rovnováhu a zároveň shodit molitanovou palicí svého soupeře do jámy plné pěnových kostek. Po hodině plného trampolínového nadšení žáci zamířili do centra Zličín na pořádný dlabanec a posléze si odpočinuli v Cinema City, kde shlédli další strhující boj o přežití krotitele dinosaurů Owena, Claire a doktora Granta v reálném světě plném prehistorických ještěřů. Celý den si žáci užili naplno.

            Mgr.Farkavcová

          • Výlet 9.A

          • Tento týden se třída 9.A vydala na 3 denní výlet do Campingu Amerika u Františkových Lázní. Naši výletníci si užívali místní sportoviště, kde se odehrávali napínavé zápasy v tenise a ping pongu. Jezdili na bruslích po  cyklostezce a ochutnávali místní speciality v podobě kebabů a smažených sýrů. Pár odvážlivců si dokonce zaplavalo v jezeru, bohužel žádnou jezerní královnu neobjevili. Dále objevovali krásu centra města a tamějšího Aquafora. Večer si jako správní trampové opekli buřty a povídali si u ohně. 

            Celý výlet se nesl v přátelském a pohodovém duchu. Doufáme, že si žáci poslední společný výlet užili. :) 


            Mgr. Zděnka Formánková, Vilma Kvapilová a Mgr. Adéla Černá 

          • SVĚT ZÁCHRANÁŘŮ, 8.A

          • Třída 8.A měla opět možnost navštívit v pondělí 6.6. Svět zdraví a bezpečí v Karlových Varech. Žáky znovu přivítali usměvaví a ochotní záchranáři, kteří si pro ně připravili program na téma "3 základní kroky pro život". Žáky seznámili se základními pravidly poskytování první pomoci a vysvětlili žákům jak správně poskytnout první pomoc například při nehodě na kole, při zlomené stehenní kosti, při  diabetickém záchvatu nebo při zástavě dechu a srdce. Přednesli rovněž cenné rady a zkušenosti z vlastního profesního života záchranářů v případě popálenin a ukázali žákům několik fotografií v případě popálenin chemikáliemi, elektrickým proudem nebo při zasažení vysokým napětím. Žáci si znovu odnesli spoustu cenných rad do života. Dočkali se i veliké pochvaly ze strany záchranářů za jejich znalosti a vzorné chování, za což jim vřele děkujeme.

            Mgr.Farkavcová, pan Prokeš 

          • ČEZ

          • Dnes třída 9. B navštívila ve spolupráci se Střední stavební školou v Karlových Varech v rámci projektu Aktivity A6-Firma v regionu pobočku ČEZ v Bohaticích. Žáci si vyslechli krátkou prezentaci o práci a činnosti ČEZ. V závěru přednášky byl kvíz o ceny. Následně měli žáci možnost si vyzkoušet zdvižnou plošinu. Rozvodnu velmi vysokého napětí se nepodařilo z technických důvodů navštívit.  Každopádně si všichni odnesli mnoho zajímavých informací o práci v ČEZ.

          • Vltava 2022

          • Rok  se sešel s rokem a třída 9. B opět vyrazila na školní výlet. Směr Vyšší Brod. Zde byl začátek plavby po Vltavě. Tentokrát jsme zvolili trasu do Českého Krumlova. Se zkušenostmi z minulých let jsme opět zvládli celou trasu bez zaváhání. Je pravdou, že se někteří převrhli a vyzkoušeli teplotu vody, ale stálo to za to. Počasí vyšlo nádherně. Zastihla nás sice bouřka, ale tu jsme přečkali na místní diskotéce. A poslední den nás potkala průtrž mračen  v Českém Krumlově. Jak rychle přišla, tak rychle  odešla. Unaveni ale spokojeni se všichni v pořádku vrátili domů. Děkuji všem dětem za vzornou účast a rodičům za jejich ochotu a výpomoc.

          • Mezinárodní den dětí

          • Ve středu jsme připravili pro děti na školním hřišti soutěže se skadkými odměnami, které naše malé ratolesti velmi bavily. Trochu jsme na určitých stanovištích bojovali s větrem, ale děti to braly jako výzvu a smích se nesl po celém Růžáku :) Všichni jsme si to moc užili! 
            Mějte krásné dny! 
            Váš tým vychovatelů ŠD

          • Den dětí na "školandě"

          • Vzhledem k programu, který je naplánovaný na středu 1.6., jsme si svůj Mezinárodní den dětí uspořádali již dnes. Na celé dopoledne jsme pro všechny třídy připravily orientační vědomostní soutěž. Děti byly rozděleny do 25 týmů. Družstvo bylo tvořeno žáky z jednotlivých ročníků.  Děti na trase s dvanácti zastaveními plnily různorodé úkoly. Na konci proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků, kde všichni žáci dostali suvenýr v podobě kelímku s logem Haul. Závěrem  bychom chtěly poděkovat p.uč. Jiskrové  za skvělou přípravu a organizaci celé akce. 

          • Pohádková cesta

          • Dne 24.5. se celý první stupeň společně s dětmi z MŠ Krušnohorská zúčastnil pohádkové cesty aneb putování s pohádkovými postavami, které děti provedly po 13. stanovištích. Celá akce se vydařila, děti byly nadšené a všichni se těšíme na další ročník. 

            Děkuji žákům z 8.A, 9.A,  9.B za pomoc při realizaci pohádkové cesty. 

            DK

          • Zpráva ze školy v přírodě

          • Po děštivém odjezdu z Karlových Varů a děštivém příjezdu do Plasů, se počasí umoudřilo a sem tam na nás vykoukne sluníčko. Průběžně navštěvujeme místní zoo se zažitkovým minigolfem, zdejší instruktoři našim dětem připravují užasné hry v přírodě, využíváme veškerých sportovišť a heren k zábavnému vzdělávání. Úžasně nám tu vaří, děti mají velký apetit a na každé další jídlo se těší. Věříme, že i další dny budou v podobném duchu. Držte nám palce. :)

          • Fotbal to je hra....

          • V pondělí 16.5. se obě naše skupiny zúčastnily krajského kola McDC ,které se konalo na FK Baník Sokolov.Po celodenním boji borci 3.tříd vybojovali skvělé 2.místo a borci 4.-5.tříd obsadili krásné 5.místo.Velká gratulace patří Matěji Moskvovi,který byl vyhlášen nejlepším hráčem kategorie 4.-5.tříd.Do kraje se probojovali na fotbalovém klání 11.-12.5. v Ostově,kde třeťáci suverénně vyhráli všechny zápasy a byli 1.,žáci 4.-5.tříd skončili na 2.místě a tím si zajistili postup do kraje.

            Všem patří poděkování za skvělou reprezentaci školy.Zároveň děkujeme p.Němcovi a p.Harvánkovi,kteří se ujali role koučů.

             

          • Český den proti rakovině

          • Český den proti rakovině

            Již tradičně se naše škola účastní charitativní sbírky na podporu boje proti rakovině.  Tzv. kytičkový den je ve středu 11. května, minimální částka za jednu kytičku je 20,- Kč. Neváhejte a přispívejte. Předem děkujieme.

          • McDonald's Cup - turnaj ve fotbale

          • Ve středu 4.5.2022 se výběr žáků 3.,4.,5. tříd zúčastnil boje o postup do dalšího kola McDonald's Cupu ve fotbale. Žáci 3.tříd vybojovali postup nad ZŠ Kolová výsledkem 10:4 a žáci 4.-5.tříd nad ZŠ Poštovní zvítězili 19:9.Utkání se konalo na hřišti FC SLAVIA.Všem děkujeme za skvělé výkony a reprezentaci školy.Poděkování patří též. p.Němcovi a p.Dřížďalovi za přípravu hřiště,zázemí pro školy a roli rozhodčích.

          • Výherci soutěže "O nejoriginálnější velikonoční vajíčko"

          • Milí soutěžící, moc vám všem děkuju za účast v soutěži. Zvláště oceňuju velmi povedená velikonoční zátiší, jste skvělí aranžéři. Toto jsou nejkrásnější výtvory. Všichni účastníci soutěže si přijďte pro sladkou odměnu do třídy 3.A.

            Mgr. Lucie Kreysová

          • Celostátní finále Finanční gramotnosti

          • V pátek 29. 4.  v Praze v budově České národní banky proběhlo finále soutěže Finanční gramotnost. Naší školu zastupovalo družstvo žáků z 5. B ve složení Jan Benda, Tomáš Rödig, Michal Klement. Než jsme vstoupili do budovy ČNB, na chvíli jsme zašli na malou prohlídku Prahy. A pak následovala samotná soutěž. Ve finále, do kterého z každého kraje postoupil vždy jen vítězný tým, měla družstva za úkol vypracovat projekt financování olympiády. Naši žáci se úkolu zhostili velmi dobře. Bohužel na stupně vítězů to nestačilo. Nicméně už jen postup byl pro žáky velkým úspěchem, za kterým stálo velké úsilí ve školním kole, okresním a krajském kole. Součástí celého finále byla také prohlídka expozice Lidé a peníze v útrobách sejfu v budově ČNB. Viděli jsme druhou největší zlatou minci s hodnotou 100 milionů Kč o váze 130 kg ryzího zlata a potěžkali 12kilogramovou zlatou cihlu. Na závěr pak trojice zástupců školy měla příležitost se osobně setkat s ministrem financí a odnést si společné foto. Chtěli bychom všem poděkovat za vzornou reprezentaci školy, za dosažené výsledky. Věříme, že si odnesli zkušenosti a také i znalosti v oblasti finanční gramotnosti. A možná za rok opět na viděnou v Praze...

          • Schránka důvěry

          •      V minulém týdnu jsme vybrali první dopisy z nové schránky v prostorách školy. Jedná se o schránku důvěry, do které můžeš vhazovat nejrůznější vzkazy. V případě, že tě trápí nějaký vážný nebo i zdánlivě nedůležitý problém, potřebuješ se svěřit s něčím důvěrným nebo ve škole něco postrádáš, můžeš vhodit vzkaz do schránky. Může se jednat o problémy ve třídách, se spolužáky, s učiteli nebo když si myslíš, že je například někomu ubližováno. Je možné sem vhodit také popis nějakého nápadu nebo i pozitivní vzkazy a pochvaly. Schránka se nachází v přízemí ve spojovací chodbě 1. a 2. stupně naproti sborovně. Za její podobu vděčíme šikovným žákyním ze třídy 6. B, konkrétně se na malbě schránky podílely Laura Žbánková, Beata Ludvíková, Valerie Spáčilová, Amélie Zapletalová, Karolína Sládková a Natálie Troblová. Děkujeme.

            (ak)

          • Tancuj a nedrob

          • 21.4. 2022 si žáci celého prvního stupně opět zatancovali s Jardou Havelkou  (Doctor Dancer) ve stylu street dance. Již řadu let na naší školu přijíždí se svým programem, skvělou náladou a báječnou muzikou. Všichni sí svou hodinku tance skvěle užili, načerpali novou energii a zkusili si zase něco nového. O den později si podobný program vyzkoušeli i naši šesťáci a sedmáci, kteří se bavili úplně stejně. Těšíme se na další pokračování.

    • Kontakty

      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace
      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace Krušnohorská 11 Karlovy Vary 36010 Czech Republic
      • IČO: 69979359
      • Ředitel školy: Mgr. Josef Šrámek (+420) 731 612 836 sramek@zsruzovyvrch.eu
      • Pedagogický zástupce ředitele: (+420) 731 612 837 Mgr. Lucie Tvrdková tvrdkova@zsruzovyvrch.eu Ekonomický zástupce ředitele: Ing. Zuzana Zátková (+420) 731 612 839 zatkova@zsruzovyvrch.eu
      • Webmaster: kucian@zsruzovyvrch.eu
      • Provozní doba sekretariátu: pondělí - pátek 7.30 - 15.30
      • E-mail školy: sekretariat@zsruzovyvrch.eu
      • Telefon školy: (+420) 731 612 837
      • Elektronická podatelna: E-mail: sekretariat@zsruzovyvvrch.eu DDS: p7tmmjw
      • Vedoucí kuchyně: Barbora Bryxová Telefon: 731 612 838 email: jidelna@zsruzovyvrch.eu
      • Správce obsahu: kucian@zsruzovyvrch.eu
    • Přihlášení