• Krkonošská výprava - konečná fáze

          •      Po krátké odmlce zbůsobené velice špatnými povětrnostními podmínkami opět zdravíme všechny nadšené přátele vysohokorské turistiky. Včerejší den v Peci pod Sněžkou byl velice sychravý a karlovarští horalé byli nuceni trávit svůj den v teple vyhřáté Žižkovy boudy. O zažehnání nudy ale bylo náležitě postaráno, regenerační čas byl využit přípravou a sběrem informací na nadcházející Zátopkův týden, který opanuje dění na naší škole připomínkami na československé sportovní legendy. V mezičase sběru dat, jejich ověřování a kvízových soutěží se naši žáci šestých ročníků utužovali ve svých starých i nových vztazích. Za odměnu se také v rámci edukace zvýšila kvalifakace některých žáků v oblasti odstraňování spadlých či pohozených předmětů na zem. Po filmové projekci se totiž na koberci v kinosále objevilo spoustu věcí původně určených ke konzumaci. Tato nevhodná činnost tak byla náležitě odčiněna.

                 Dnešní den naši odpočatí horalové strávili na horské túře, která byla pro některé maximem v jejich dosavadních životech. Pod vedením zkušených horolezců se totiž vydali na nejvyšší pevninský bod na našem území. Řeč není o ničem jiném než o královně českých hor Sněžce. Výprava zahájila svou pouť z tábořiště lehkým sestupem na lanovku v centru města. Odsud se pomocí moderních technologií dostala přes Růžovou horu až několik metrů pod samotný vrchol Sněžky. Zde všichni zúčastnění horolezci ochutnali lahodnou, vychlazenou, krémově bílou, osmistupňovou mlhu, která posléze sklouzla na úbočí hory a poskytla alespoň omezený rozhled na česko - polskou hranici. Výletníci snad jen tušili, že je čeká šestnáctikilometrový návrat zpět do hlavního tábora pouze po vlastních silách, ale s úkolem se náležitě vypořádali a odměna v podobě skvélé svíčkové se šesti je po příchodu neminula. 

                 I vedoucí kurzu se dočkali večerního programu, kdy si pro ně žáci připravili sadu záludných otázek ze sportovní tematiky a přijali tak výzvu provětrat jejich věkem zaprášené mozkové blány. Pobyt v Krkonoších ale nespravedlivě rychle utíká a následuje balení čemodanů, poslední klidná noc v nedotčené přírodě českých malohor a zítřejší návrat zpět do rodného kraje. 

            (ak)

          • Preview - kroužky na naší škole

          • Již zítra, 15.9.2022 ve 12.00, se rozběhne přihlašování na kroužky, které budou probíhat v naší škole. Jejich rozpis bude zde a v sekci Žáci a rodiče / kroužky

            Přinášíme jejich přehled:

            Pondělí:

            13.15 - 14.15 Animace a fotografie - nový kroužek pod vedením p. Řehoře přiblíží dětem kouzlo tvorby animace a fotografie. Kroužek je určen pro žáky 3. - 5. tříd.

            13.30 - 15.30 Kroužek výtvarky - matador mezi našemi kroužky je kreslení s p. Havlovou pro děti od 0. do 6. třídy.

            15.30 - 16.30; 16.30 - 17.30 Gymnathlon - externí kroužek všesportovní přípravy u nás pokračuje 2. rokem. Věříme, že i letos najde své příznivce.

            Úterý:

            13.15 - 14.15 Malý kutílek - ač to skoro nedopadlo, nakonec se nám podařilo zajistit pokračování tohoto praktického kroužku, kde se děti učí, jak vypadá řemeslo. Kroužek je primárně určen pro děti 3. až 5. tříd.

            14.00 - 15.00 Paličkování - Tradiční kroužek pod vedením p. Hüttnerové udržuje tradici této činnosti.

            14.00 - 16.00 Vaření - Nový kroužek pod taktovkou p. Žejdla nabízí dětem 2. stupně možnost naučit se vařit a třeba i péct, což jistě rodiče ocení.

            Středa:

            12.45 - 13.30 Fotbal pro nejmenší - Kroužek FC Slavie Karlovy Vary nabízí vyblbnutí s míčem pro 0. až 2. ročník.

            13.15 - 14.00 Angličtina není dřina pro prvňáčky a druháky - pokračování zdokonalování anglické mluvy vede NIcol Sieglová

            13.30 - 14.30 Playmakers - Fotbal ryze pro holky pokračuje 2. rokem. Projekt je zastřešen UEFA.

            14.00 - 15.00 Basketbal pro 1. stupeň - pod vedením Karolíny Malečkové, která nabírala herní zkušenosti ve Francii a těší se, až je bude předávat dalším generacím :-)

            15.00 - 16.00 Florbal - kroužek si pod svá křídla vzali hurikáni, tým, který hraje nejvyšší českou soutěž. Primárně určen pro žáky 1. stupně.

            Čtvrtek:

            14.00 - 15.00 Atletika s SC Startem - jako již několik let ve čtvrtek atletiku pro 1. stupeň zajišťuje SC Start

            Pátek:

            14.00 - 15.00 Atletika s Triatletem - a pátky patří Triatletu

             

            Samotnou kapitolou jsou kroužky plavání, kterých jsme pro velký zájem otevřeli sedm a jsou určeny primárně pro žáky 1. až 5. tříd. 

            Seznam nemusí být definitivní.

            V případě Vašeho zájmu po zveřejnění rozpisu kontaktujte vedoucí kroužků (kontakt je uveden u každého kroužku). 

             

             

             

             

             

             

             

          • Krkonošská výprava - úvodní fáze

          •       Mapa republiky roztála, rána chladnou, mlhy houstnou, vlaštovky se pomalu balí na dlouhou cestu, ale my se po dvouměsíční pauze vracíme do malebného prostředí Pece pod Sněžkou v Krkonoších. Tentokrát jsme se na turistický kurz vydali s čerstvými šesťáky, kteří tento pobyt zároveň prožijí jako úvodní fázi adaptace přechodu na druhý stupeň spolu se svými třídními učiteli.

                 Výprava za pěší turistikou započala tradičně hromadným odjezdem z domoviny v 8:42 krušnohorského času. Cesta dlouhá přes 300 km zabrala velkou část dne a po příjezdu v 13:17 času krkonošského ochutnala další skupina čítající přes sto párů nohou náročné stoupání na tábořiště vzdáleného na 2500 dálkových a 500 výškových metrů od příjezdiště. Žižkova bouda nacházející se přesně v 1000 metrech nad hladinou moře nabídla krásný rozhled na malebné údolí a okolní kopce včetně naší nejvyšší hory, ta se ale jako jediná z okolních vrcholů nevinně skrývala v mlžném oparu. 

                 Úterní větrné ráno zabránilo dodržení plánovaného zdolání Sněžky, která tento den nechtěla příjimat žádné návštevy. Hegemoni kurzu mistři a mistrině Boučková, Pachta, Korch, Mikolášová, Farrant a Zacharová se tak demokraticky dohodli na změně plánu do podoby celodenního výletu na Stezku v korunách stromů v nedalekých Jánských Lázních. Dle spravedlivého losu čekalo 6. B příjemné překvapení, které spočívalo v extra dávce kilometrů, kterou museli nastoupat ke Stezce navíc, smutná 6. A ale byla vyložena taxibusem přímo u korun stromů a její svěřenci tak přišli o drahocený trénink na další dny. Další více než kilometrová cesta na vrchol byla zpříjemněna tobogánovým sešupem zpět dolů, kde již karlovarští zaslouženě doplnili potřebné kalorie na závěrečný sestup z Černé hory zpět k tábořišti. Naučná stezka skrývala pro naše badatele velké množství informací, které mohli využít ve večerním kvízu o věcné ceny. Jako příklad z kvízu můžeme uvést následující otázku: Jak velký je čáp černý? Někteří žáci se domnívali a v kvízu uvedli jako odpověď následující tvrzení: Čáp černý je velký jako Aleš (Pachta - 195 cm).

            (ak)

      • Kontakty

        • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace
        • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace Krušnohorská 11 Karlovy Vary 36010 Czech Republic
        • IČO: 69979359
        • Ředitel školy: Mgr. Josef Šrámek (+420) 731 612 836 sramek@zsruzovyvrch.eu
        • Pedagogický zástupce ředitele: (+420) 731 612 837 Mgr. Lucie Tvrdková tvrdkova@zsruzovyvrch.eu Ekonomický zástupce ředitele: Ing. Zuzana Zátková (+420) 731 612 839 zatkova@zsruzovyvrch.eu
        • Webmaster: kucian@zsruzovyvrch.eu
        • Provozní doba sekretariátu: pondělí - pátek 7.30 - 15.30
        • E-mail školy: sekretariat@zsruzovyvrch.eu
        • Telefon školy: (+420) 731 612 837
        • Elektronická podatelna: E-mail: sekretariat@zsruzovyvvrch.eu DDS: p7tmmjw
        • Vedoucí kuchyně: Barbora Bryxová Telefon: 731 612 838 email: jidelna@zsruzovyvrch.eu
        • Správce obsahu: kucian@zsruzovyvrch.eu
      • Přihlášení