• Svět Záchranářů

        • 25. 9. 2020
        • Dne 23.9. navštívili žáci 2.B vzdělávací instituci Svět Záchranářů, kde se zúčastnili programu Svět ohně. Profesionální hasiči je seznámili nejen se svou prací, ale i s tím, jak se chovat při požáru, jak volat na tísňovou linku a mnoho dalšího. Vše bylo velmi zajímavé a děti si celé dopoledne moc užily.

        • Výluka školní jídelny ve čtvrtek 24.9. a pravděpodobně v pátek 25.9.2020

        • 23. 9. 2020
        • Vážení strávníci,

          velice nás tato situace mrzí, ale z důvodu poruchy kuchyňského zařízení nejsme schopni zajistit provoz školní jídelny ve čtvrtek 24.9.2020 a pravděpodobně v pátek 25.9.2020. O pátečním provozu Vás budeme informovat. 

          Hlavně dětem, které navštěvují školní družinu, připravte větší svačinu z domova.

          Velice se omlouváme za vzniklé komplikace.

           

          Mgr. Josef Šrámek, ředitel školy

           

        • Informace o výuce v pátek 25.9.2020

        • 22. 9. 2020
        • Vážení rodiče, 

          v souvislosti se zprávami v médiích Vás informuji, že v pátek 25.9.2020 bude výuka na naší škole probíhat v běžném režimu dle rozvrhu. 

          Mgr. Josef Šrámek, ředitel školy

        • Klub Přátel Dětí - platba příspěvku a členství ve výboru spolku

        • 16. 9. 2020
        • Vážení rodiče,

          i v letošním roce funguje Klub přátel dětí při naší škole. Členský příspěvek činí 300,-Kč/žák na školní rok. Z těchto příspěvků jsou hrazeny náklady na dopravu na školní akce, jako je bruslení, školy v přírodě, lyžařský kurz, dále pak náklady na zajištění cen na školní akce, jako jsou soutěže o nejaktivnější třídy 1. stupně, sportovní dny školy a v neposlední řadě na pořizování vybavení školní družiny a jednotlivých tříd. V minulém roce se KPD podílel na vánočním jarmarku, z jehož výdělku se pořizuje keramická pec.

          Žádáme Vás, abyste preferovali platbu přes bankovní účet, termín do 27. listopadu 2020.

          Č.ú.: 255223038/0300

          VS: dostane Vaše dítě do informačního deníku nebo žákovské knížky

          Do poznámky napište jméno dítětě a třídu

          Do konce měsíce září dostanete také volební lístky k dovolení 2 členů výboru KPD. V případě zájmu být členem výboru Vás žádám o zaslání své nominace na sramek@zsruzovyvrch.eu

        • Jak se připojit k třídním schůzkám

        • 14. 9. 2020
        • Vážení rodiče,

          v úterý 15.9.2020 nás od 17.00 čekají první video třídní schůzky. Přikládáme krátký návod, jak se připojit:

          1. na webových stránkách školy v "Žáci a rodiče" - "Zaměstnanci školy" najděte třídního učitele Vašeho dítěte

          2. Zkopírujte kód pro připojení (začíná meet.google.....)

          3. Vložte celý kód do příkazového řádku prohlížeče a potvrďte (na mobilních telefonech bude potřeba nainstalovat aplikaci Meet Google)

          4. požádejte o připojení

          5. pro snazší komunikaci Vás žádáme, abyste si po přihlášení vypnuli mikrofon a své dotazy psali vlevo do chatu, pokud se s třídním učitelem nedomluvíte jinak. Děkujeme za pochopení.

        • Video třídní schůzky

        • 9. 9. 2020
        • Vážení rodiče,

          na základě zhoršující se koronavirové situace budou třídní schůzky formou videokonference. Každý učitel bude mít na webových stránkách odkaz, přes který se v daný čas připojíte. Další informace budeme doplňovat průběžně. 

          Mrzí mě, že se nesetkáme osobně, ale v této chvíli Vás žádám o pochopení s volbou tohoto způsobu.

           

          Mgr. Josef Šrámek

        • Informace ohledně Covid-19

        • 7. 9. 2020
        • Vážení rodiče, 

          než se začnou šířit fámy a polopravdy, sděluji Vám, že zatím nemáme žádné informace, že by žák naší školy byl pozitivně testován na Covid-19. Jsme ve spojení s Krajskou hygienickou stanicí v souvislosti s karanténou některých zákonných zástupců, nicméně pro školu dle KHS z toho nevyplývají žádná další povinná opatření. Preventivně jsme omezili pohyb mezi třídami na 2. stupni a některé třídy na 1. stupni byly třídními učiteli požádány o používání roušek. O to více Vás žádám, abyste omezili osobní návštěvu školy a vybavili své dítě kapesní desinfekcí a rouškami. O změnách v situaci Vás budu informovat. Děkuji za pochopení a spolupráci!

          Mgr. Josef Šrámek

        • Informace, které byste měli vědět

        • 2. 9. 2020
        • Vážení rodiče,

          se začátkem roku přichází i spousta informací, které se dozvídáte "za běhu". Pro snazší orientaci některé předkládám:

          1. třídní schůzky budou již 15.září v 17.00, z technických důvodů pro třídy 1.B a 2.B 17.září. Dozvíte se informace ohledně případného zahájení distanční výuky společně se souvisejícími úpravami školního řádu, seznámíte se s novými učiteli a budete mít prostor na vyjasnění případných nejasností.

          2. vzhledem k současné situaci Vás žádám, abyste děti vybavili "kapesní" desinfekcí a rouškou pro případ okamžité potřeby.

          3. z hygienických důvodů Vás žádám, abyste dětem na plavání obstarali přiléhavé plavky (ne volné plážové šortky ani jiné oblečení, které nelze identifikovat, zda je do vody).

          4. z bezpečnostní důvodů Vás žádám, abyste nevstupovali do budovy školy, a to žádným vchodem. Pokud čekáte na své děti po vyučování, počkejte, prosím, venku. Jednání s vyučujícími si domlouvejte předem přes systém Edupage. 

          5. žáci, kteří mají v době výuky tréninky, jsou povinni kontaktovat vyučujícího daného předmětu a domluvit si s ním podmínky účasti a hodnocení. Pokud tomu tak nebude, škola bude jednat se sportovním klubem o pozastavení uvolňování z výuky.

          Přeji nám všem klidný školní rok!

          Mgr. Josef Šrámek, ředitel školy

        • Zápisové lístky do družiny

        • 31. 8. 2020
        • Vážení rodiče,

          v úterý 1.9.2020 od 8.00 do 10.00 je možné vyplnit zápisové lístky do školní družiny v atriu školy (využijte vchod k jídelně a tělocvinám). Tato zpráva je netýká rodičů žáků 1. tříd.

          V případě, že není ve Vašich silách se v daný termín dostavit, dostanou žáci zápisové lístky domů. V tomto případě Vás žádáme, abyste je odevzdali zpět do 4. září.

        • Informace pro žáky k 1. září

        • 26. 8. 2020
        • Vážení žáci,
          již příští úterý se vrátíte do školních lavic. Doufejme, že zažijeme klidnější rok bez distanční výuky....
          První školní den bude trvat jednu vyučovací hodinu od 8.00 do 8.45, půjdete rovnou do třídy (bez užití šatny). Kde máte třídu, najdete na rozcestníku ve vestibulu. Družina bude fungovat do od 6.45 do 16.00.
          Žádáme rodiče, aby nevstupovali do budovy školy kromě návštěv žáků 1. tříd. Škola má dostatek personálu, aby se žádný žák neztratil a našel svou třídu.
          S předstihem doporučujeme, aby každý žák byl na výuku "vybaven" rouškou a malou desinfekcí v aktovce. Další materiály vydané Ministerstvem zdravotnictví dalšími orgány budeme postupně přidávat.

          Užívejte poslední dny prázdnin a v úterý na viděnou!
           
          Mgr. Josef Šrámek
          ředitel školy

        • První den prvňáčků

        • 26. 8. 2020
        • Vážení rodiče, 

          Vaše dítě se 1. září stane žákem naší školy. Je nám jasné, že u tohoto slavnostního okamžiku chcete být osobně. Nechceme Vám ani Vašim dětem tento životní moment sebrat, je ale nutné dodržet určitá opatření:

          - maximální počet doprovodu k dítěti jsou 2 osoby

          - všechny zúčastněné, tedy i žáky, žádáme, aby ve vnitřních prostorách školy měli zakrytý nos a ústa. Berte prosím ohledem na babičky a dědečky, kteří budou přítomni a jsou rizikovější skupina. Pokud se necítíte dobře (rýma, kašel), žádáme Vás, abyste svou účast zvážili.

          - s třídní paní učitelkou strávíte 1. září jednu vyučovací hodinu, tj. od 8.00 do 8.45. Příchod do školy tedy naplánujte na cca 7.50. Upozorňujeme, že parkovací kapacity okolo školy nejsou velké.

          - tento den je možné fotit a natáčet, přečtěte si, prosím, informace uvedené u vstupu ke třídám ohledně GDPR.

          - víte-li, že se Vaše dítě nemůže 1. září dostavit do školy, kontaktujte sekretariát školy.

          Věříme, že si tento den děti i Vy užijete a nastartuje příjemných 9 let strávených v naší škole!

          Mgr. Josef Šrámek, ředitel školy

        • Vysvědčení v pátek 26.6.2020

        • 19. 6. 2020
        • Vážení rodiče a žáci,

          přiblížil se konec tohoto velice zvláštního školního roku. Nakonec, po všech strastech a útrapách, nám bylo umožněno předat Vám vysvědčení normální cestou.

          Proto oznamuji, že vysvědčení bude předáno v pátek 26.6.2020 v 8.00 v kmenové učebně každé třídy v neomezeném počtu žáků. 

          Jediné, co je nutné, je přinést opět formulář o bezinfekčnosti (v příloze, netýká se žáků 1. stupně, kteří chodili do školy). Formuláře budou v pátek k dispozici i ve škole pro rodiče, kteří nemají možnost jej vytisknout.  

          Děkujeme za spolupráci v průběhu uzavření i částečném otevření škol, v září to rozjedeme naplno :-)

          Mgr. Josef Šrámek, ředitel školy

        • Soutěž Finanční gramotnosti - celostátní kolo

        • 5. 6. 2020
        • Během letošního školního roku proběhla po menší pauze Soutěž Finanční gramotnost. V únoru se podařilo našim žákům z 1. stupně postoupit do celostátního kola. Všichni jsme se těšili, že budeme moci poměřit vědomosti přímo v Praze v prostorách České národní banky s ostatnímu družstvy z celé republiky. Vinou karantény však nebylo přání vyslyšeno. Na základě rozhodnutí organizátorů souteže bylo konečné pořadí určeno na základě výsledků v krajských kolech. Naše družstvo ve složení Sarah Prachárová, Matyáš Vojtěch a Lukáš Molčík tak obsadilo celkově 4. místo. Všem velmi gratulujeme k dosaženému výsledku a děkujeme za celkovou reprezentaci školy. Zároveň budeme doufat, že příští školní rok navážeme na tento výsledek a do té Prahy se dostaneme. 

        • Organizace dobrovolné účasti žáků 2. stupně ve škole od pondělí 8. června 2020

        • 3. 6. 2020
        • Vážení rodiče,

          v souladu s Mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví ze dne 25. května 2020 č.j.: MZDR 20584/2020-3/MIN/KAN je možná prezenční účast žáků 2. stupně ve školách od 8. června 2020. Nejedná se o rozvrhovou výuku, ale o třídnické hodiny a konzultace jednotlivých učitelů.

          Z výše uvedených důvodů jsme zvolili následující postup:

          1. třídní učitelé mají přednostně možnost třídnických hodin v úterky, budete (nebo jste již byli) osloveni přes systém Edupage

          2. jednotliví vyučující Vám přes systém Edupage pošlou (nebo již poslali) termín konzultace daného předmětu, převážně v časech rozvrhu (není ale podmínkou!)

          Je pouze na Vás, zda těchto možností využijete, účast je zcela dobrovolná. Abyste byli puštěni do budovy a areálu školy, je potřeba následující:

          1. formulář o bezinfekčnosti (příloha 1)

          2. mít s sebou roušku, kterou je třeba použít v případě, že dvě osoby nežijící ve společné domácnosti jsou u sebe blíž než 2 metry (citace manuálu MŠMT) a ve společných prostorách školy

          3. dodržovat pokyny zaměstnanců školy a aktuální hygienická nařízení Vlády ČR

          V případě, že účast na třídnické hodině nebo konzultaci přesáhne počet 15 žáků, proběhne tato akce ve venkovních prostorách školy, kde budou zajištěny dostatečné rozestupy mezi žáky.

          Nadále bude pokračovat distanční výuka.

          Věříme, že tento model pokryje potřeby našich žáků v posledním měsíci tohoto školního roku tak, abychom byli schopni v září pokračovat v normálním způsobu výuky.

        • Astronomická olympiáda - krajské kolo

        • 29. 5. 2020
        • V průběhu března až dubna se uskutečnilo on-line krajské kolo Astronomické olympiády. Vlivem karantény vyhodnocení krajského kola proběhlo až nyní. V konečném pořadí se umístili i naši žáci. Na 2. místě se umístila Michaela Jíchová, na 3. místě Vojtěch Zemek, na 4. místě Kristýna Hornová, na 5. místě Kateřina Bryxová a na 6. místě Jan Hruška. Všichni ze 7. B třídy. Děkujeme za snahu a reprezenatci školy i přes nepříznivou situaci a velmi blahopřejeme k dosaženým výsledkům.

        • Poděkování

        • 28. 5. 2020
        • Velmi děkujeme paní Zdence Příplatové za ušití krásných roušek pro děti i paní učitelku a za dodání šetrné dezinfekce pro celou školu. 

        • Schůzka rodičů budoucích prvňáčků

        • 20. 5. 2020
        • Ve čtvrtek 4.6.2020 se od 16.00 uskuteční schůzka rodičů budoucích prvňáčků. Představí se Vám třídní paní učitelky, vedení školy, budou Vám sděleny informace o fungování školní jídelny, školní družiny a začátku školního roku 2020/2021. 

          Pokud je to možné, nechte prosím děti doma, bude se jednat pouze o informativní schůzku. Program za zrušený osobní zápis pro ně plánujeme na začátek školního roku :-)

          Na setkání se těší

          Mgr. Josef Šrámek, ředitel školy a celý kolektiv ZŠ Krušnohorská

    • Kontakty

      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace
      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace Krušnohorská 11 Karlovy Vary 36010 Czech Republic
      • IČO: 69979359
      • Ředitel školy: Mgr. Josef Šrámek (+420) 731 612 836 sramek@zsruzovyvrch.eu
      • Pedagogický zástupce ředitele: (+420) 731 612 837 Mgr. Lucie Tvrdková tvrdkova@zsruzovyvrch.eu Ekonomický zástupce ředitele: Ing. Zuzana Zátková (+420) 731 612 839 zatkova@zsruzovyvrch.eu
      • Webmaster: kucian@zsruzovyvrch.eu
      • Provozní doba sekretariátu: pondělí - pátek 7.30 - 15.30
      • E-mail školy: sekretariat@zsruzovyvrch.eu
      • Telefon školy: (+420) 731 612 837
      • Elektronická podatelna: E-mail: sekretariat@zsruzovyvvrch.eu DDS: p7tmmjw
      • Vedoucí kuchyně: Barbora Bryxová Telefon: 731 612 838 email: jidelna@zsruzovyvrch.eu
      • Správce obsahu: kucian@zsruzovyvrch.eu
    • Přihlášení