• Setkání 8. a 9. ročníků s Armádou ČR

          • 25.1.2023 přijeli zástupci Armády České republiky a Ministerstva obrany s projektem POKOS - Příprava občanů k obraně státu. Naše osmáky a deváťáky seznámili s prací chemické jednotky, vojenskou i civilní zdravovědou, řešením různých krizových situací a v neposlední řadě představili práci vojáků ze 4. brigády rychlého nasazení - "Obrany národa".  

          • Střípky z hor - Lyžařský kurz v Peci pod Sněžkou - 2. část

          •      Lyžařský kurz se již chýlí ke svému konci a nás čeká poslední půlden lyžování před odjezdem domů. Nezbývá než zhodnotit jeho průběh, tentokrát přinášíme střípky z pohledů dětí. Víme, že následující řádky mohou vypadat jako kampaň, ale nenechte se klamat, jsou to slova žáků, kteří chtěli přispět do závěrečného reportu. Pro obsáhlost některých textů a jejich podobnost uvádíme pouze výběr. 

            Žák JŠ: Je zde velká zábava, počínaje zábavnými aktivitami od učitelů, sjezdovky jsou zde také úžasné. PS: Tonda na hrad!!!

            Žák MB: Tak na lyžáku se mi celou dobu líbí, naučil jsem se líp lyžovat, líbí se mi způsob učitelů, že když něco potřebuju, tak mi pomůžou. Naopak, co se mi nelíbí, že nemůžeme k sobě na návštěvy, chápu to, ale štve mě to.

            Žák JD: Původně jsem přijel kvůli kamarádům, ale postupně se stali kamarády i učitelé, hlavně poručík Korch, pan Gombár a Kevin. Potom musím pochválit organizátory za výběr počasí a konečně poděkovat Alešovi a Kamile za to, že jsem vůbec tady. Tak sbohem a šáteček.

            Žákyně NM: Velmi se mi tu líbí, sjezdovky jsou super a nejlepší jsou samozřejmě učitelé, hlavně pan Gombár ♥

            Žákyně MŠ a NH: Je tu hezká příroda, je tu sranda, a to i s učitelema a s učitelkou. Je tu dost programu, ale i volna.

            Žákyně ED a KK: Je tu krásně! Sjezdovky 11/10. Kdybych mohla, zůstanu tu déle, ale největší + dávám učitelům, hlavně panu Gombárovi. Děkuji za krásný zážitek, posíláme velkou pusu.

            Žák JB (5. ročník): Moc se mi tady líbí, jídlo je opravdu výtečné, nádherné výhledy i nádherné spaní, krásné sjezdovky a hodně sněhu. Opravdu překrásné pohledy na zasněženou krajinu kolem nás. Doufám, že se sem v budoucnu někdy podívám :)

            Žák JV (5. ročník): Pobyt se mi moc líbí a i sjezdovky jsou moc dobré. Pak se mi tu líbí jídlo a polévky a hlavně náš pokoj. Nejvíc se mi líbí to, když nás učitelé/učitelky pustí samotné na sjezdovky.

            Žáci ŠŠ a VL: Lyžák je super, učitelé nejlepší, dobrovolné tréninky super. Děkujeme Toníku. #TondaNaHrad

            Žákyně VH: Líbí se mi jaké tady jezdíme sjezdovky a taky to, že jsme ve skupině s holkama a jezdíme spolu. Jsem ráda, že jsem na pokoji s holkama a že si navzájem pomáháme. Vyhovuje mi s kým tu jsem, je tu sranda a je tu dobrý kolektiv.

            Žáci JT a DB: Jako lyžák jeden z nejlepších: učitelé jsou fajn a je s nima sranda. Sjezdovky jsou každý den upravené a zábavné, vlastně bysme nic na tomhle lyžáku nemohli zkritizovat.

            Žák AB: Není tady nic k vytknutí. Líbí se mi, že je sranda s učiteli a nabitý program, ale je tu i dost volna. Je skvělé, že se učitelé střídají ke každé skupině. Učitelé umí dobře vysvětlovat, jak lyžovat a naučí všechno.

            Žák MP: Jsem velice rád, že jsem měl už počtvrté možnost sem jet. Mám to tu rád a rád se sem vracím.

            Žák JF: Dobrý sjezdovky, dobrý pokoj, jídlo bylo skvělé, lyže byly v pohodě a jezdilo se mi dobře, až na to, že jsem zlomil hůlku a vytopili jsme koupelnu. 

            Anonym: Lyžování na sjezdovkách mě baví. S kantory je legrace a jsou schopni pomoct v nejhorším. Pan Gombár je zabiják.

            Žák AH a DM: Je to tu krásné, Kevin nejlepší, bufet dobrej, krásný sjezdovky, wi-fi nic moc, záchody čistý.

            Žákyně LŽ a BL: Tento lyžařský kurz se nám líbí, dopolední lyžování je lepší než odpolední, sjezdovky jsou upravenější a hezčí počasí. Jsou tu pozitivní, ale i negativní věci, například se nám přihodilo, že jsme se zasekly na lanovce a nemohly vystoupit. Nejlíp se nám lyžuje na Bramberku. Kolektiv na chatě je dobrý až na pár výjimek.

            Žák JS: Naučil jsem se jak padat ze schodů, byl to famózní zážitek. Dokážu lépe lyžovat, dobré sjezdovky. 

            Anonym: Sjezdovky po ránu jsou eňo ňuňo a je čas se s vámi rozloučit a jak jinak než slovy básníka: Bylo to krásné a bylo toho dost, sbohem a šáteček. #TondaNaHrad

                 Dnešní rozlučkový večer se ponese v duchu představení, které si pro sebe žáci připravovali ve skupinách v rámci týdeního úkolu. Vše bude dovršeno mejdanem s občerstvením a diskotékou. Loučíme se z Pece pod Sněžkou a těšíme se na další řočník.

            (ak, ap, kb, mg, dkh a žáci)

            edit: úryvek ze vzkazu na přání žákyně NT: Vůbec nechápu to, že když jsem si poprvé po 3 letech stoupla na lyže na lyžařském kurzu, tak jsem sjela pozadu z kopce a zastavil mě až vysoký dřevěný sloup, takže mám velkou modřinu na stehnu. Zařadili mě ovšem do 4. skupiny, ale ani se nedivím, vše jsem zapomněla. Prostě jsem začala od znova, ale nevadí mi to... ...Teď už jezdím mnohem líp a strašně mě to baví. Už skoro vůbec nepadám, takže super, lyžák splňuje mé očekávání, až na pár blbostí, které nikoho nezajímají...

             

             

          • Střípky z hor - Lyžařský kurz v Peci pod Sněžkou

          •      Pozor, sněží humor.

            Letošní kurz jsme si pro Vás vybrali to nejlepší z prvních tří dnů, které trávíme s žáky sedmých, devátých a pátých ročníků na v pořadí druhém lyžařském kurzu v Peci pod Sněžkou. Již první den bylo schopno všech padesát žáků vyjet vlek a sjet mírný zasněžený kopec a všichni zaznamenávají mílové pokroky ve svých lyžařských dovednostech. Níže uvádíme výběr toho nejlepšího za první 3 dny kurzu.

            Střípky z hor odstartoval učitel MG, který cestoval po vlastní ose, nemohl se dočkat příjezdu na kurz a při výstupu z vlaku v Hradci Králové neodhadnul vzdálenost a napasoval svou mužnou postavu mezi perón a vagón. Propadnutí na koleje zabránilo jeho vlastní pozadí. Tento neobvyklý výkon ocenili jak spolucestující, tak zaměstnanci ČD.

            Žákyně NT přecenila své dovednosti a zařadila se mezi pokročilé. Ještě před hotelem sjela pozadu do ohrady pro ovce.

            Žák DP ještě před prvním vstupem na vlek znehodnotil skipas s magnetickým čipem, udělal do něj otvor a zamítnul si tak vstup na lanovku. Několik dalších žáků si pro jistotu nechali skipas na pokojích, další tam nechali i rukavice.

            Žák JŠ před vstupem k turniketu zjistil, že skipas má místo v rukávu asi v peněžence, ale nevěděl přesně kde. Po několika minutách hledání ho našel až mistr vlekař v jedné z postranních kapsiček šrajtofle.

            Žákyně LB a LŽ při třetí jízdě na sedačkové lanovce nemohly zvednout zábranu, protože z ní před tím nesundaly nohy. Vystoupily až při zpáteční cestě po zastavení vleku a polopatickém návodu obsluhy.

            Žák RB si na lanovce upravoval brýle na helmě, bohužel o brýle nenávratně přišel, spadly do nepřístupného terénu pod lanovkou.

            Žák JS si při návratu z lyžování spletl vchod, a s plnou výzbrojí zdolal schody do lyžárny trojitým saltem s pěti vruty, za které by se nestyděl ani Aleš Valenta.

            Žák DM hledal lyže ve skříňce v lyžárně a divil se, že tam nejsou. Poté si vzpomněl, že je tam vlastně ještě nevybalil.

            Žák MS dokázal druhý den kurzu jezdit dvě hodiny v plně automatizovaném skiareálu s turnikety bez skipasu. Žák celou situaci popřel i přesto, že se předtím přiznal vyučujícímu.

            Žákyně SG odjela na dopolední lyžování v lyžařských botách jiného žáka, které byly o dvě čísla větší. Poškozený žák tak nemohl lyžovat, jelikož v lyžárně zůstaly boty, které byly o dvě čísla menší. Svůj přehmat zaregistrovala až ve druhé polovině dne, když nemohla najít boty, které již byly vráceny původnímu majiteli.

            Žák MS, kterému byla uložena sportovní odměna ve formě stovky angličanů, byl po chvíli napomenut učitelem, že dluží ,,kilo". Žák šel automaticky do peněženky a vytáhl dvou set korunovou bankovku se slovy, že nemá drobné.

                 Těšíme se na další střípky a pokroky celé výpravy.

            (ak, mg, kb, ap, dkh)

          • Okresní kolo basketbalu

          •       Včera se naši žáci pátých ročníků zúčastnili okresního kola turnaje v basketbalu. Za dívky byly nominovány Valerie Mudrová, Eliška Šarkánová, Nicole Kůsová, Veronika Churáňová, Tereza Šedová a Eliška Urbancová. Za chlapce náš tým reprezentovali Filip Harvánek, Gustav Mareš, Tomáš Ernest, Kamil Hušek a Šimon Bauer.

                 Chlapci bojovali statečně a s jedním vyhraným zápasem postoupili do semifinále, kde ale nestačili na silný tým ZŠ Májové z Ostrova, následný duel s druhým týmem z Ostrova se ZŠ Masarykova taktéž nebyl úspěšný a hoši si nakonec odvezli neoblíbenou bramborovou medaili.

                 Dívky ve čtyřčlenné skupině ovládly první dva zápasy a mohly tak již slavit jistý postup do krajského finále, nestačily pouze na sokyně ze ZŠ Masarykovy Ostrov, kde je od vítezství dělilo celých 10 bodů, přesto dívky předvedly krásný výkon a mohou pomýšlet na odvetu v krajském finále.

                 Na turnaji byl přítomen také televizní štáb ze stanice ČT:D, se kterým se dívky podělily o své pocity po prohraném finálovém zápase.

            (ak)

          • Astronomická olympiáda - školní kolo kategorie EF

          • V listopadu a prosinci se na naší škole uskutečnilo školní kolo Astronomické olympiády. Řešitelé mohou při vypracování úloh školního kola použít libovolné pomůcky (encyklopedie, hvězdné mapy, internetové databáze, ...). Soutěž je určena pro žáky základních a středních škol a je rozdělena do čtyř kategorií. Naše škola se zapojila do kategie GH (6. a 7. třídy) a kategorie EF (8. a 9. třídy). Dnes přinášíme výsledky druhé kategorie - EF, což jsou žáci 8. a 9. tříd. Celkem se účastnilo v této kategorii 78 žáků. Přinášíme pořadí úspěšných řešitelů (získali minimálně 20 bodů), kteří mají možnost se zapojit v únoru do krajského kola. Děkujeme všem za účast a v případě zájmu držíme palce do krajského kola.

            Kategorie EF

            Pořadí Jméno a příjmení Třída Bodů % p škola

            1. Kurt Unger                   9.B 26 52 % 100 %

            2. Alice Farkašová           8.B 25 50 % 98,7 %

            3. Jakub Kolembus          9.A 24 48 % 97,4 %

            4.-5. Filip Jelínek              9.B 23,5 47 % 96,2 %

            4.-5. Aneta Juhová           9.A 23,5 47 % 96,2 %

            6.-8. Leontýna Kravarová 8.B 23 46 % 93,6 %

            6.-8. Dominik Sedlář        9.A 23 46 % 93,6 %

            6.-8. Vanesa Šinglárová  8.B 23 46 % 93,6 %

            9. Petra Adamová            9.A 22 44 % 89,7 %

            10. Adrian Benda             9.B 21,5 43 % 88,5 %

            11. Václav Dudl                9.A 20,5 41 % 87,2 %

            12.-14. Adam Havránek   9.B 20 40 % 85,9 %

            12.-14. Gabriel Komárek  8.B 20 40 % 85,9 %

            12.-14. Bára Kunstová     9.A 20 40 % 85,9 %

          • Vánoční besídka

          • Poslední předvánoční týden proběhly besídky 1. a 2. stupně. Každá třída si připravila pro své kamarády vystoupení, která v některých momentech brala dech, vytvořila úsměv na tváři nebo dokonce vehnala slzy do očí. 

            Fotoreportáž najdete v následujícím odkazu: http://fotospajz.cz/galerie/20221221.BesidkaZS/

            Z technických důvodů jsou fotografie jen do 7.a, další dodáme v blízké době. Děkujeme za pochopení.

          • Astronomická olympiáda - školní kolo kategorie GH

          • V listopadu a prosinci se na naší škole uskutečnilo školní kolo Astronomické olympiády. Řešitelé mohou při vypracování úloh školního kola použít libovolné pomůcky (encyklopedie, hvězdné mapy, internetové databáze, ...). Soutěž je určena pro žáky základních a středních škol a je rozdělena do čtyř kategorií. Naše škola se zapojila do kategie GH (6. a 7. třídy) a kategorie EF (8. a 9. třídy). Dnes přinášíme výsledky první kategorie - GH, což jsou žáci 6. a 7. tříd. Celkem se účastnilo v této kategorii 103 žáků. Přinášíme pořadí úspěšných řešitelů (získali minimálně 20 bodů), kteří mají možnost se zapojit v únoru do krajského kola. Děkujeme všem za účast a v případě zájmu držíme palce do krajského kola.

            Kategorie GH

            Pořadí Jméno a příjmení Třída Bodů % p škola

            1.-2. Nikolas Alfonsi 6.B 40 80 % 100 %

            1.-2. Jan Benda 6.B 40 80 % 100 %

            3. Nela Schönigerová 6.B 39 78 % 98,1 %

            4.-7. Sofie Götzlová 7. A 38 76 % 97,1 %

            4.-7. Tereza Lihlová 7. A 38 76 % 97,1 %

            4.-7. Barbora Vlachová 6. A 38 76 % 97,1 %

            4.-7. Matyáš Zelenka 6. A 38 76 % 97,1 %

            8.-9. Adam Bakar 7. A 37 74 % 93,3 %

            8.-9. Nikol Šoupalová 7. A 37 74 % 93,3 %

            10.-13. Kristýna Blažková 6. A 36 72 % 91,3 %

            10.-13. Viktorie Brodecká 7. A 36 72 % 91,3 %

            10.-13. Karolína Ema Holá 7. C 36 72 % 91,3 %

            10.-13. Anna Hudáková 7.B 36 72 % 91,3 %

            14.-18. Natálie Grmanová 6. A 35 70 % 87,5 %

            14.-18. Rozárka Lina Hrubcová 7.B 35 70 % 87,5 %

            14.-18. Filip Krček 7. A 35 70 % 87,5 %

            14.-18. František Kypta 6. A 35 70 % 87,5 %

            14.-18. Sofie Emma Pernetová 7. A 35 70 % 87,5 %

            19.-27. Martin Benda 7.B 34 68 % 82,7 %

            19.-27. Štěpán Koldinský 7.B 34 68 % 82,7 %

            19.-27. Adam Korčák 7. C 34 68 % 82,7 %

            19.-27. Agáta Kunhartová 6. A 34 68 % 82,7 %

            19.-27. Martin Lukáš 7. A 34 68 % 82,7 %

            19.-27. Anna Nesrstová 7. A 34 68 % 82,7 %

            19.-27. Emílie Páceltová 7. A 34 68 % 82,7 %

            19.-27. Štěpánka Spáčilová 6.B 34 68 % 82,7 %

            19.-27. Natálie Troblová 7.B 34 68 % 82,7 %

            28.-32. Šimon Jessl 7.B 33 66 % 74 %

            28.-32. Hugo Macháček 7.B 33 66 % 74 %

            28.-32. Matěj Moskva 6. A 33 66 % 74 %

            28.-32. Tomáš Rödig 6.B 33 66 % 74 %

            28.-32. Sarah Štefániková 7. A 33 66 % 74 %

            33.-41. Hana Balogová 6.B 32 64 % 69,2 %

            33.-41. Vladislav Čech 7. C 32 64 % 69,2 %

            33.-41. Nella Höhnlová 7. C 32 64 % 69,2 %

            33.-41. Veronika Hornová 7.B 32 64 % 69,2 %

            33.-41. Vendelín Jindra 7. C 32 64 % 69,2 %

            33.-41. Nela Kapolková 6. A 32 64 % 69,2 %

            33.-41. Patrik Rico Kaša 6. A 32 64 % 69,2 %

            33.-41. Jakub Sedlák 7. A 32 64 % 69,2 %

            33.-41. Petra Vošická 6.B 32 64 % 69,2 %

            42.-44. Oliver Krob 7. C 31 62 % 60,6 %

            42.-44. David Paleček 7. C 31 62 % 60,6 %

            42.-44. Daniel Psohlavec 7.B 31 62 % 60,6 % 

            45.-52. Matyáš Bauchner 6. A 30 60 % 57,7 %

            45.-52. Pavel Daniž 7. C 30 60 % 57,7 %

            45.-52. Stanislav Kadlec 7. C 30 60 % 57,7 %

            45.-52. Renat Kotvytskiy 7.B 30 60 % 57,7 %

            45.-52. Kamila Krejbichová 6.B 30 60 % 57,7 %

            45.-52. Tereza Moskvová 6. A 30 60 % 57,7 %

            45.-52. Markéta Šimková 7.B 30 60 % 57,7 %

            45.-52. Marek Smažík 7.B 30 60 % 57,7 %

            3.-58. Daniela Kyptová 6.B 29 58 % 50 %

            53.-58. Bao Nam Nguyen 7. C 29 58 % 50 %

            53.-58. Filip Ryneš 7.B 29 58 % 50 %

            53.-58. Přemek Sedláček 6. A 29 58 % 50 %

            53.-58. Radek Šimka 7. A 29 58 % 50 %

            53.-58. Laura Žbánková 7.B 29 58 % 50 %

            59.-65. Maria Fihurska 7. C 28 56 % 44,2 %

            59.-65. Vladyslav Hutiar 7.B 28 56 % 44,2 %

            59.-65. Pavel Kadlec 7. A 28 56 % 44,2 %

            59.-65. Natalia Kanaplianikava 7. C 28 56 % 44,2 %

            59.-65. Diana Kornii 6. A 28 56 % 44,2 %

            59.-65. Oleksandr Ovchynnikov 7.B 28 56 % 44,2 %

            59.-65. Dmytro Sobchak 7. A 28 56 % 44,2 %

            66.-70. Sofie Jandová 6.B 27 54 % 37,5 %

            66.-70. Barbora Kovářová 7.B 27 54 % 37,5 %

            66.-70. Luboš Maxant 6. A 27 54 % 37,5 %

            66.-70. Julie Štauberová 7. C 27 54 % 37,5 %

            66.-70. Max Vajner 7. C 27 54 % 37,5 %

            71. Jakub Frei 7.B 26 52 % 32,7 %

            72.-75. Radim Bendl 7. C 25 50 % 31,7 %

            72.-75. Nikola Fečová 7. C 25 50 % 31,7 %

            72.-75. Sára Gašková 7.B 25 50 % 31,7 %

            72.-75. Karolína Sládková 7. C 25 50 % 31,7 %

            76.-79. Marek Holeček 6.B 24 48 % 27,9 %

            76.-79. Maxim Melnyk 6. A 24 48 % 27,9 %

            76.-79. Václav Péc 7.B 24 48 % 27,9 %

            76.-79. Vojtěch Salí 6. A 24 48 % 27,9 %

            80.-81. Adam Kunhart 6. A 23 46 % 24 %

            80.-81. Julie Zikmundová 6. A 23 46 % 24 %

            82.-86. Michal Berka 7. A 22 44 % 22,1 %

            82.-86. Jewellyn Edem Kpetigo-Agbovi 6. A 22 44 % 22,1 %

            82.-86. David Meruna 6. A 22 44 % 22,1 %

            82.-86. Patrik Semerád 6.B 22 44 % 22,1 %

            82.-86. Vladyslav Stasyshyn 7. A 22 44 % 22,1 %

            87.-89. Čestmír Bruštík 6.B 21 42 % 17,3 %

            87.-89. Aleksandr Samoilenko 6. A 21 42 % 17,3 %

            87.-89. Vladislav Varyvoda 6.B 21 42 % 17,3 %

            90.-91. Melisa Hospodáriková 7. C 20 40 % 14,4 % 

            90.-91. Valerie Spáčilová 7.B 20 40 % 14,4 %

            Vysvětlivka:

            % udává kolik procent bodů z maximálního počtu daný žák dosáhl. Percentil (p škola) udává procento žáků, kteří dosáhli stejného nebo horšího výsledku v dané oblasti a kategorii než daný žák. Čím větší percentil, tím lepšího výsledku žák dosáhl.

          • Ve školní družině bylo po dlouhé covidové pauze zase živo.

          • 13.12.2022 ožila naše družina díky vánočním dílničkám a my děkujeme všem rodičům, kteří přišli strávit se svými dětmi společný čas, vyrábět a bavit se.

            Velké poděkování patří všem, kteří přispěli, ať už sladkým či slaným občerstvením.

            Přejeme klidné prožití vánočních svátků.

            Kolektiv ŠD

          • Soutěž Finanční gramotnost - školní kolo

          • V letošním školním roce se opět rozeběhla  celostátní soutěž Finanční  gramotnost. Školní, okresní a krajské kolo se bude konat prostřednictvím on-line soutěžního systému. Celostátní finálové kolo pak proběhne prezenčně v Praze příští rok v dubnu.

            Školní kolo proběhlo na naší škole v průběhu října až prosince během hodin Finanční gramotnosti. Soutěžící řeší široké spektrum otázek o hospodaření a fungování světa peněz, a především případové studie z běžného života, na nichž prokáží své znalosti a dovednosti v praxi.

            Zapojili jsme se do dvou kategorií. 

            Kategorie I. (žáci 1. stupně). Na prvních třech místech se umístili tito žáci:

            Daniil Yutovets     5. A

            Šimon Bauer        5. C

            Valerie Mudrová   5. A

            Kategorie II. (žáci 2. stupně). Na prvních  třech místech se umístili tito žáci:

            Adrian Benda       9. B

            Nikol Mikolášová  9. B

            Adam Knushi        8. B

            Ze všech účastníků se určilo pořadí a vždy první tři postoupí do okresního kola, kde již budou soutěžit společně jako jedno družstvo. Pořadí určuje počet správných odpovědí. V případě rovnosti bodů rozhoduje čas.

            Všem žákům děkujeme za účast, gratulujeme k dosaženým výsledkům a výše jmenovaným pak držíme palce v okresním kole.

             

          • Rušení pevných linek

          • Od 1. ledna 2023 budou mimo provoz pevné linky na naší škole. Pro kontakt s vyučujícími používejte Edupage, případně telefon v sekretariátu.  

            Telefonní čísla již fungující:

            sekretariát: 731612837

            školní jídelna: 731612838

            Ostatní mobilní telefonní čísla jsou dostupná na webových stránkách.

          • Vánoční Vary

          • Ve středu 7.12.2022 třídy 5.A a 5.C poznávaly zajímavosti Karlových Varů. Někteří poprvé jeli lanovkou od Imperialu a objevili Městské divadlo, Divadelní náměstí nebo Morový sloup. Velké překvapení pro děti byla tabulka s ryskou,která označuje povodeň z roku 1890. Dále putovaly kolonádami a na Zámeckém vrchu hledaly část Sochy Svobody. Za odměnu ochutnaly dobrůtky na vánočních trzích.

          • Adventní posezení pro seniory

          • Dnes 7.12. 2022 připravila Městská knihovna na Růžovém Vrchu adventní posezení nejen pro seniory z místního Pečovatelského domu. Pro všechny, kteří chtěli strávit příjemné odpoledne, bylo připraveno drobné pohoštění s kávou a cukrovím. K vánoční atmosféře přispěly i děti ze 2.A, které pod taktovkou p.učitelky Wáclavové zazpívaly několik koled. Za svou snahu byly obdarovány i drobným dárečkem.

          • Exkurze - SOŠ stavební

          • V úterý 6.11. se  třída  9. B  účastnila závěrečné aktivity projektu IKAP2. Žáci navštívili učebny školy, seznámili  se s průběhem výuky  na škole, vyzkoušeli si  některé aktivity. V počítačové učebně si pomocí  programu  a pod dohledem  studentů školy 3.  ročníku navrhli 3D projekt domku se zahradou.  Celá návštěva proběhla v přátelské  atmosféře a žáci si odnesli nemalé poznatky  o studiu na stavební škole  a  učilišti. 

          • Školní laser game liga

          • Během podzimu probíhala v Karlových  Varech  laser game liga základních škol a víceletých gymnázií Karlovarského kraje.  Během tří kol (celkem se  zapojilo do soutěže 13 škol z 9 měst  Karlovarského kraje)  se  do konečného  finále probojovalo 8 nejlepších  týmů. Mezi ně  postoupila i  dvě družstva  z naší  školy.

            Tým  8. B  v zastoupení Adam Knushi, Damián Alfréd  Franc, Jonáš  Vaníček, doplněný  Martinem  Psohlavcem z 9.  B za  nemocného Maika Mählera.

            Tým 9.  A  v zastoupení Marek Levý, Viktor  Linhart,  Václav Kolář a Václav Dudl. 

            Ve finále nakonec družstvo 9. A skončilo na 3. místě a  vybojovalo bronzové medaile,  družstvo  8. B na sedmém místě. 

            Pro  úplnost  doplňujeme i sestavu třetího týmu,  který  nás zastupoval, ale finále  mu  uniklo.

            Za  8. A  Robin Cian Siegl, Matyáš Vojtěch, Hubert Foit, Lukáš Molčik.

            Opět  bychom rádi  poděkovali všem hráčům  za jejich výsledky a reprezentaci  školy.

          • Pythagoriáda - okresní kolo

          • Na  konci listopadu  proběhlo okresní kolo matematické soutěže Pythagoriáda. V některých kategorií byly vyhlášeny  výsledky za celou  oblast  Karlovarského kraje. Naší školu reprezentovali žáci  Jan Šoupal a Adrian Benda.  V celkovém pořadí  se Honza Šoupal umístil na krásném 8.  místě a stal se  úspěšným řešitelem.  Adrian Benda se  umístil na velmi pěkném 14. místě. Velmi gratulujeme oběma  žákům  k dosaženým výsledkům a vzornou reprezentaci školy.

          • Návštěva Poslanecké sněmovny v Praze.

          • V úterý 22. listopadu se třída  9. B vydala na návštěvu Parlamentu České  republiky  v Praze. Hlavní náplní návštěvy bylo seznámit se s historií Parlamentu ČR, s jeho úlohou ať již v minulosti, tak hlavně v současnosti. Exkurze začíná projekcí krátkého filmu o činnosti Poslanecké sněmovny v informačním středisku, které je umístěno na Malostranském náměstí. Následovala prohlídka významných prostor s výkladem, která zahrnuje návštěvu předsálí, galerie hostů v hlavním zasedacím sále a přilehlých prostor.  Velkým zájmem se pak setkala u žáků prohlídka hlavního zasedacího sálu, kde nás doprovázela poslankyně paní Mgr. Jana Mračková Vildumetzová. Ujala se nás jako průvodkyně sálem a seznámila žáky s úlohou Parlamentu a každodenním chodem v něm. Návštěva  neunikla  ani České televizi,  která v tu dobu natáčela rozhovory  s poslanci.  Celá exkurze byla velmi zajímavá a doufejme i poučná. Odpolední část návštěvy Prahy jsme pak strávili v jumparku na Zličíně. 

          • Pythagoriáda - školní kolo

          • V listopadu proběhlo  na naší  škole  školní  kolo matematické soutěže Pythagoriáda.  Zapojili  se žáci ze 6.  až 9.  ročníků. Do okresního kola postoupili  dva  úspěšní řešitelé  z 9. ročníků.

            Jan Šoupal z 9.  A

            Adrian Benda z  9. B

            Všem  účastníkům  velmi děkujeme  za účast a za dosažené výsledky  a  obou postupujícím žákům  držíme  palce  v okresním kole.

             

    • Kontakty

      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace
      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace Krušnohorská 11 Karlovy Vary 36010 Czech Republic
      • IČO: 69979359
      • Ředitel školy: Mgr. Josef Šrámek (+420) 731 612 836 sramek@zsruzovyvrch.eu
      • Pedagogický zástupce ředitele: (+420) 731 612 837 Mgr. Lucie Tvrdková tvrdkova@zsruzovyvrch.eu Ekonomický zástupce ředitele: Ing. Zuzana Zátková (+420) 731 612 839 zatkova@zsruzovyvrch.eu
      • Webmaster: kucian@zsruzovyvrch.eu
      • Provozní doba sekretariátu: pondělí - pátek 7.30 - 15.30
      • E-mail školy: sekretariat@zsruzovyvrch.eu
      • Telefon školy: (+420) 731 612 837
      • Elektronická podatelna: E-mail: sekretariat@zsruzovyvvrch.eu DDS: p7tmmjw
      • Vedoucí kuchyně: Barbora Bryxová Telefon: 731 612 838 email: jidelna@zsruzovyvrch.eu
      • Správce obsahu: kucian@zsruzovyvrch.eu
    • Přihlášení