• Barevné kamínky

          • Dnes 31.3. žáci z 1.B. rozdali po škole své putovní kamínky, které v rámci pracovních činností vyrobili. 

            Chtěli  udělat radost někomu dalšímu a vykouzlit mu úsměv na tváři. 

             

            DK

             

          • Krajští mistři v basketbalu

          • Ve čtvrtek 30.3. hostila Hala míčových sportů krajské finále v basketbalu kategorie IV. Z okresního kola se do finále proházeli i naši chlapci. Jmenovitě to byli Ildar Iuzeev, Václav Kolář, Martin Psohlavec, Lukáš Pech, Petr Roštejnský, Lukáš Kadlec, Adrian Benda a dvojčata Dominik a David Kadlečkovi. V základní skupině narazili naši basketbalisté na gymnázium Aš a ZŠ Běžeckou ze Sokolova. Obě utkání byla velmi vyrovnaná, ale nakonec skončila šťastně v náš prospěch. Semifinálová bitva se ZŠ Okružní z Aše, splňovala vše, co má souboj o finále mít. Mělo to nasazení, emoce, dramatickou zápletku, rozuzlení a na konci štastné postupující finalisty z našeho ústavu. Finálové utkaní proběhlo v klidu a v rámci pravidel fair play proti naším sousedům ze "Šmeralky". Finále zvládla družina Denisy Kotrman celkem hladce a bez jediné porážky ovladla turnaj, který bohužel nemá republikové finále.

            (dk, mg)

          • Basketbal - okresní kolo

          •      Dne 24. 3. se na základní škole Konečná v Karlových Varech uskutečnilo okresní kolo basketbalového turnaje v kategorii starších žáků. Naše škola na klání vyslala jeden tým dívek a jeden tým chlapců. Dívkám se podařilo probojovat se ze základní skupiny. Následný duel o postup do finále ale nevyšel a děvčata se umístila na konečném 4. místě.

                 Chlapci i s jednou prohrou ovládli svou základní skupinu a probojovali se do skupiny finálové, kterou s přehledem ovládli a vítězstvím v turnaji si tak zajistili postup do krajského finále, kde si to rozdají s těmi nejlepšími z našeho regionu. Gratulujeme.

          • OVOV - okresní kolo v Ostrově

          • Ve čtvrtek 23.3. se vybraní žáci osmých tříd zúčastnili Odznaku všestrannoti olympijských vítězů. V pěti diciplínách bojovali o dosažení svých nejlepších osobních výkonů. Na úvod sportovci okusili trojskok snožmo z místa, poté skoky přes švihadlo po dobu 2 minut. Po krátké pauze následovali kliky v časovém limitu 2 minut a hod medicinebalem obouruč přes hlavu vzad. Poslední disciplínou byl dribling opět na dvě minuty s během do tvaru číslice osm. Postup do krajského kola si vysloužili Jonáš Vaníček a Damir Iuzeev, kteří v kategorii ročníku 2009 obsadili 3. a 4. místo. Ve stejné kategorii odsadil Jakub Kyncl místo 6. V kategorii starší (2008) stojí za zmínku 6. místo Davida Krčka a 8. místo Davida Schrottenbauma. Krásné umístení v kategorii dívek 2008 obsadila Kamila Maxantová, která získala 5. místo. Dále bychom chteli poděkovat i dalším našim reprezentantům a to Alici Farkašové, Vanesse Levinské, Leontýně Kravarové, Lukáši Molčíkovi a Ondřeji Bednářovi. Všichni zmínění sportovci vzorně reprezentovali naší školu. 

            (mg)

          • Den otevřených dveří, zápis do 1. tříd a přihlášky do přípravného ročníku

          • Kluci a holky, dovolujeme si Vás pozvat k nám do školy na den otevřených dveří, který se koná 29.3.2023 od 15 do 17 hodin. Pokud by Vám něco vrtalo hlavou, bude tam i náš pan ředitel, který Vám určitě rád odpoví :-)

            Budoucí prváčci, na Vás se těšíme u zápisu 14. a 15.4.2023 - nebojte se, nebolí to. Naše paní učitelky se na Vás těší a určitě si hezky popovídáte .

            Milí nejmenší, pokud chcete k nám do naší parádní přípravky, také jste vítáni 14. a 15.4.2023. I na Vás se budou těšit naše paní učitelky, které s Vámi stráví rok v přípravném ročníku.

            A rodiče, nemějte strach z administrativy zápisu a přihlášek. Berte tento den jako slavnostní, kdy se z Vašich dětí stávají velcí kluci a holky a užijte si ho s nimi! Se všemi papíry Vám rádi pomůžeme a spolu to zvládneme.

            Moc se na Vás těšíme!

          • Školní tabla devátých ročníků

          • V tomto letošním roce se rozloučíme s našimi „deváťáky“. Při této příležitosti žáci devátých ročníků vytvořili školní tabla, která jsou vůbec prvními v historii naší školy. Tabla se velmi povedla a k vidění jsou ve vitrínách u hlavního vchodu do školy. Našim „deváťákům“ držíme palce při nadcházejícím přijímacím řízení na SŠ a SOU.

            ​​ (MG)

          • ,,Na každou nožku jinou ponožku" 

          • 21. březen je nejen první jarní den, ale také světový den na podporu Downova syndromu. Downův syndrom je celoživotní zdravotní postižení způsobené ztrojením 21. chromozomu. Protože chromozomy svým tvarem připomínají ponožky, organizace Down Syndrom International je zvolila za symbol akcí k tomuto dni.

            My z přípravky byli připraveni! :) 

          • Svět záchranářů - první pomoc

          • V pondělí 20.3. navštívila třída 8.B Svět záchranářů v areálu KV Areny. Naši žáci absolvovali vzdělávací dopoledne pod vedením profesionálních zdravotnických záchranářů. Hlavním tématem byla první pomoc. Úvodní hodina návštěvy byla věnována teoretické části. Žáci se dozvěděli, jak postupovat v krizových situacích a jaké jsou hlavní zásady první pomoci. Další dvě hodiny byly zaměřenyna  praktické ukázky a modelové situace. Osmáci si vyzkoušeli manipulaci se zraněným, kardiopulmonální resuscitaci, správné uvolnění dýchacích cest a také telefonát na linku tísňového volání. Věříme, že toto dopoledne pomohlo žákům 8.B upevnit si informace a postupy při záchraně lidského života. A pokud se v reálném světě setkají s podobnými situacemi, tak pevně doufáme, že budou stejně úspěšní jako byli dnes.

            (mg, třídní učitel)

          • Přírodovědný seminář 6 - Jak dýchají kvasinky?

          • Žáci 6. ročníků při semináři zjišťovali, jestli balonek nafouknou rychleji kvasinky z droždí rozmíchané v teplé vodě nebo ve studené. 

            Nyní už tedy vědí, proč je lepší dělat kynuté těsto z teplého mléka. :-)

          • Přírodovědný seminář 8 - Proč se v zimě solí silnice?

          • Proč se v zimě solí silnice? Zamrzne voda až na dno rybníka? Když nahřátým drátem rozřežu kostku ledu, je možné obě části opět spojit? Tak tyto otázky si položili žáci 8. ročníků, kteří navštěvují přírodovědný seminář.

            Zjistili, že led smíchaný se solí taje klidně i při - 10°C, kdežto čistý led taje až při 0°C. Teplota u dna rybníka zůstává i při zamrzlé hladině stále nad nulou (4 °C) a rozříznutou kostku ledu lze znovu spojit!

             

             

          • Karneval ŠD

          • Minulý týden k nám zavítal „Popletený král” se svým karnevalovým bálem. Přivezl s sebou spoustu zábavy, her, smíchu, hudby a tance a v neposlední řadě hladového draka 🐲 chrlícího dým. Všichni jsme si odpoledne velmi užili a těšíme se na další společné akce 🤩

            Tým ŠD ✌️

          • Kurz běžeckého lyžování

          •      Čas plyne neúprosným tempem a nám nezbývá nic jiného než napsat závěrečnou zprávu z finišujícího kurzu běžeckého lyžování v Abertamech. Z příznivých povětrnostních podmínek prvních dnů jsme vytěžili maximum. Včerejší den absolvovali naši vytrvalci smíšený štafetový biatlonový závod v délce dvou půlkilometrových okruhů. Místo malorážek naši sportovci využili své zručnosti a po zhotovení vlastní munice v podobě sněhových koulí museli 5x trefit terč, a to po každém okruhu. Za každou minelu ovšem následoval trestný padesáti metrový okruh. Někteří si tak nedobrovolně závod prodloužili i o stovky metrů. První ze třech týmů dokončil závod v čase 1:05:08. Druhý tým se zdržel pouze o 2 minuty a třetí nejlepší dojeli s dvanácti minutovým zpožděním. Přesto nebyla o napětí nouze a do poslední střelby nebylo rozhodnuto. Odpolední program absolvovali běžci na lyžích již delší okruh, tentokrát bez munice. Zdatnější skupina se vydala na zhruba 12 kilometrovou pouť a skupina sice méně zdatná, ale přesto nadprůměrná si na lyžích vyjela jen o pár kilometrů méně. 

                 Teploty držící se kolem nuly a příjemné sněžení dnes ale vystřídala obleva s vydatným deštěm, který znemožnil nastoupit do dopolední bílé stopy. O zábavu ale bylo postaráno, zkušení deváťáci připravili pro své mladší kolegy znalostně orientační pochod, který se všem podařilo úspěšně dokončit, i když někteří měli namále a téměř jim vystydnul oběd. Deštivé bylo také odpoledne, které nám dovolilo poznávat krásy okolní přírody bez nazutých lyží. 

                 Večer měli účastníci kurzu připravená taneční vystoupení. Následovalo vyhlášení nejlepších týmů biatlonu a znalostně orientačního běhu. Každý si za svou snahu a píli vyslouží také diplom s individuálním oceněním z průběhu týdne. Nezbývá tedy již nic jiného než se rozloučit s prvním ročníkem kurzu běžeckého lyžování a věříme, že budeme v zavedené tradici úspěšně pokračovat i v následujících sezónách.

            (tým ak, mg, kb, ap)

          • Gyros od Garden Gourmet

          • Ve středu 8.3. si naše šéfová kuchyně Bára Bryxová pozvala pomoc na vaření - pana Kopala ze společnosti Garden Gourmet. Společnými silami pro naše děti vytvořili vynikající veganské gyros tortilly. Doufáme, že všem chutnalo a že pana kuchaře opět brzo uvidíme :-) 

          • Exkurze do Chebu

          • První březnový den se žáci 6. a 7. tříd vydali na dějepisnou exkurzi do sousedního Chebu. Navštívili nejstarší kamenný středověký hrad v České republice pod vedením zdejšího kastelána, také si vyzkoušeli těžký život středověkého písaře v tamním muzeu. Vizuelně se seznámili s komplexem 11 domů Špalíček. Na zpáteční cestě si žáci užili Funarenu se vším všudy.

          • Kurz běžeckého lyžování

          •      Zdravíme všechny přátele bílé stopy. S výběrem nejodvážnějších žáků z 8. a 9. ročníků se nacházíme v Abertamech, kde se učíme základům běžeckého lyžování. Z Krušnohorské ulice jsme se vydali do Krušných hor v pondělí ráno. Pohodová cesta poloprázdným linkovým autobusem nás zavedla do místní půjčovny lyží, kterou se nám podařilo slušně vybílit, samozřejmě ve vší čestnosti, majitel nepřišel zkrátka. Následně jsme se přesunuli do Abertamské chaty, která se nachází v blízkosti místních běžeckých tras. 

                 První den jsme se seznámili s prostředím, chutně jsme poobědvali, vybalili jsme vše potřebné a odpoledne jsme konečně vyrazili do okolí, a jak jinak než na běžkách. Pečlivě připravené lyže nás s trochou úsilí téměř samy vyvezly na okolní louky, kde bylo v plánu seznámit se s technikou klasického běžeckého stylu. Přestože velká část žáků stála na běžkách poprvé, tak již první den byli schopni všichni bez výjimky zajet do nejbližší občerstvovací stanice U Červené jámy, která je po nakloněné rovině vzdálená asi 4 km od ubikací. Po posilnění byla cesta zpět z kopce již velice jednoduchá a po chvíli jsme se mohli vrátit na večerní občerstvení a program.

                 Dnešní dopoledne jsme strávili na louce pilováním klasické techniky. Po nabití sebevědomí z intenzivního tréninku jsme již byli všichni připraveni na odpolední desetikilometrový okruh, který nás opět provedl přes Červenou jámu, tentokrát ale ještě dále přes Bílou Bystřici a Černou cestu zase zpět na chatu, kde nás čekala vydatná večeře a večerní program v podobě sportovního kvízu, jehož výsledky sice nebyly ani uspokojivé, ale alespoň víme, na jakých znalostech ze sportovní historie a teorie máme pracovat.

          • Zimní škola v přírodě 4.B

          • Od středy 1.3. do pátku 3.3 se třída 4.B zúčastnila Zimní školy v přírodě na Božím Daru. 

            Všichni jsme si připadali jako v Alpách- sníh i počasí byly naprosto perfektní. Užili jsme si jak hrátek na sněhu, bobování, snowtubingu i procházky po Ježíškově stezce. Celý pobyt se úžasně vydařil, což také dokazují fotky.

          • Umíme spolupracovat

          • I v letošním školním roce se daří vytvářet prostor  pro  spolupráci žáků 1. a 2. stupně. V závěru tohoto týdne připravili žáci osmých tříd s p. uč. Zdeňkou Formánková pro naše třeťáky praktická (laboratorní) cvičení na téma "Vlastnosti látek" (teplota, hmotnost, rozpustnost, čas...). V příštím týdnu se ve stejném projektu budou moci potkat další týmy. Věříme, že si odnesou cenné vědomosti, trochu sociálních dovedností a hlavně radost ze získaných poznatků.

          • Autovláčkem za vysvědčení

          • Ve spolupráci s DPKV se skoro všichni žáci 1. stupně 26. a 27.1. 2023 svezli autovláčkem, který byl odměnou za pololetní vysvědčení. Všem se okružní jízda městem líbila a velice za ní děkujeme :)

    • Kontakty

      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace
      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace Krušnohorská 11 Karlovy Vary 36010 Czech Republic
      • IČO: 69979359
      • Ředitel školy: Mgr. Josef Šrámek (+420) 731 612 836 sramek@zsruzovyvrch.eu
      • Pedagogický zástupce ředitele: (+420) 731 612 837 Mgr. Lucie Tvrdková tvrdkova@zsruzovyvrch.eu Ekonomický zástupce ředitele: Ing. Zuzana Zátková (+420) 731 612 839 zatkova@zsruzovyvrch.eu
      • Webmaster: kucian@zsruzovyvrch.eu
      • Provozní doba sekretariátu: pondělí - pátek 7.30 - 15.30
      • E-mail školy: sekretariat@zsruzovyvrch.eu
      • Telefon školy: (+420) 731 612 837
      • Elektronická podatelna: E-mail: sekretariat@zsruzovyvvrch.eu DDS: p7tmmjw
      • Vedoucí kuchyně: Barbora Bryxová Telefon: 731 612 838 email: jidelna@zsruzovyvrch.eu
      • Správce obsahu: kucian@zsruzovyvrch.eu
    • Přihlášení