• Celoroční soutěž tříd - vánoční cukroví

          • Krátce před Vánocemi proběhlo klání v pečení vánočního cukroví. Žáci měli přichystat a do školy přinést své vzorky. Veškeré úsilí pak vyhodnotila odborná porota.

            V kategorii 6. a 7. tříd

            na 1. místě skončila 6. C  se ziskem 5 bodů

            na 2. místě skončily dvě třídy 6. A a 7. B se ziskem 3 bodů

            na 3. místě skončila třída 6. B se ziskem 2 bodů.

            V kategorii 8. a 9. tříd

            na 1. místě skončila 8. C se ziskem 4  bodů

            na 2. místě skončila 9. B se ziskem 3 bodů.

            Další body nebyly uděleny.

            Děkujeme všem třídám, které se účastnily, za jejich snahu. 

          • Finanční gramotnost - 2. stupeň

          • Během listopadu a prosince proběhlo školní kolo celostátní soutěže Finanční gramotnost. V rámci předmětu Finanční gramotnost se do soutěže zapojily třídy osmých a devátých tříd. Žáci měli za úkol vypracovat několik úloh z oblasti financí, rozpočtu. Ze všech účastníků podle pořadí jsme sestavili tříčlenné družstvo, které  nás bude reprezentovat  v okresním kol. Všem děkujeme za účast a postupujícím  držíme palce do dalšího kola.

          • Finanční gramotnost - 1. stupeň

          • Během listopadu a prosince proběhlo školní kolo celostátní soutěže Finanční gramotnost. Do soutěže se  zapojily třídy pátých ročníků. Žáci měli za úkol vypracovat několik úloh z oblasti financí, rozpočtu. Ze všech účastníků podle pořadí jsme sestavili tříčlenné družstvo, které  nás bude reprezentovat  v okresním kol. Všem děkujeme za účast a postupujícím držíme palce do dalšího kola.

             

          • Vánoční Annaberg a Marienberg

          • Na konci roku se třídy 7. A, 7. B, 8. B a 9. A vydaly na návštěvu do sousedního Německa za účelem návštěvy vánočních trhů v Annabergu a aquaparku v Marienbergu. Žáci měli možnost si vychutnat sváteční atmosféru trhů a následně prožít odpoledne plné zábavy v aquaparku. Všem se akce líbila  a budeme se těšit opět  za rok.  

          • Besídka 2023 překonala očekávání

          • Ve čtvrtek 21.12. naše škola měla vánoční besídku. Už podruhé do prostor tělocvičny vnesl vánočního ducha nejdřív 1. stupeň, následně naši starší kluci a holky. Bonusem byl online stream, kde besídku mohl sledovat každý a že tato myšlenka byla dobrá, to dokazuje přes 1000 zhlédnutí 1. stupně a přes 500 zhlédnutí 2. stupně. Každá třída si připravila vystoupení, které s nadšením předvedla svým kamarádům. A že se jednalo o parádní kousky!!!!

            Jak by řekl klasik, krása střídala nádheru a o vyjímečné a někdy i silně emotivné vystoupení nebyla nouze. Bylo krásné vidět děti, jak se baví a užívají si svou chvíli na podiu, jak je jejich spolužáci a kamarádi povzbuzují a oceňují jejich snahu. Své přidali i paní učitelky a páni učitelé, kdo viděl, jistě se potutelně usměje.

            Děkujeme všem, kteří se zapojili a společně s námi si besídku užili!

          • Astronomická olympiáda - školní kolo kategorie 6. a 7. tříd

          • V listopadu se uskutečnilo školní  kolo Astronomické olympiády v kategorii GH - 6. a 7. třídy. Do soutěže jsme v rámci fyziky zapojili většinu žáků sedmých tříd. Měli za úkol vyplnit Přehledový test, řešit úlohy  v doplňovačce, seznámili se s navigačním systémem Galileo, rozpoznat podle obrázku vesmírné objekty. Celkem mohli žáci získat 50  bodů. Všichni, kdo obdrželi minimálně 20 bodů, postupují do krajského kola. V tabulce jsou uvedeni žáci na prvních třech místech. Celkem postoupilo v uvedené kateogorii  40 žáků. Všem děkujeme za účast a postupujícím přejem mnoho úspěchů v krajském kole.

            1. místo  Jan Benda

            2. místo  Patrik Kaša

            3. místo  Matěj Moskva, Martin Kodádek, Nela Schönigerová (stejný počet bodů)

          • Výlet do předvánoční Prahy

          • Se žáky 6.A a 6.B jsme v předvánočním čase navštívili naše hlavní město. První naší zastávkou bylo Národní muzeum. Žáci se zde zúčastnili edukačního programu "Panteon", prohlédli si výstavu Zázraky evoluce", Věstonickou Venuši a také se pokochali výhledem na Prahu z kupole Národního muzea.

            Druhou část dne jsme věnovali procházce historickým centrem Prahy. Ukázali jsme si významné historické, politické a kulturní objekty, např. Obecní dům, Národní banku, Rudolfinum, Kramářovu vilu, Strakovu akademii, Karlův most i budovy obou komor Parlamentu ČR. Vánoční atmosféru jsme si užili u obrovského vánočního stromu na Staroměstském náměstí.

            třídní učitelky Z. Formánková a M. Kornatovská

          • Vánoční řemeslné dílny ŠD

          • Tento týden se uskutečnily řemeslné dílničky, o které byl velký zájem. Žáci měli možnost vyzkoušet si práci s nářadím. Dílničky se moc líbily, každý si odnesl vlastnoručně vyrobený vánoční stromek ze dřeva a vánoční ozdobu. Všichni byli opravdu velmi šikovní.

            Děkujeme panu Řehořovi a paní Jankovské za vydařenou akci.

            _kolektiv ŠD

          • Projekt 7.B - Bible

          • V předvánočním čase nás ve výuce českého jazyka se třídou 7.B čekala Bible, která je s vánočními svátky úzce spjata. A jak jinak se s tak významným textem popasovat než zábavnou formou. S žáky jsme se v úterý sešli, rozdělili do skupinek a začli vytvářet výukové plakáty. Dvě skupinky pracovaly se Starým zákonem, kde měly za úkol zpracovat biblické příběhy, vytvořit kámen s deseti přikázáními a ozdobit čísla tak, aby odpovídala dnům, ve kterých Bůh tvořil svět. Další dvě skupinky se věnovaly Novému zákonu. Pracovaly s pojmem Křesťanství, s příběhem Ježíšova stvoření, ale také  jeho osudem. Na plakátech žáci pracovali celý týden a myslím si, že se jim moc povedly. Pokud by si žáci či učitelé plakáty chtěli prohlédnout i fyzicky, jsou vystaveny u učebny 6.A. 

            Mgr. Barbora Šubrová

          • Christmas lesson with 9.B

          • Ve středu 13.12. si žáci 9.B připravili pro své mladší spolužáky ze 3.A vánoční výuku angličtiny. Hodinu nejprve zahájily dvě lektorky výukou nových slovíček s vánoční tematikou, která posléze byla procvičena hrami a vyplněním pracovních listů za asistence starších žáků. Mladší žáci poté předvedli písničku, kterou na hodině naténovali. Chtěli bychom se 3.A tímto příspěvkem poděkovat všem, kteří se na výuce podíleli a především paní učitelce Mikolášové, že celou akci zorganizovala a s žáky připravila. Moc jsme si to s dětmi užili a doufáme, že společně ještě něco vymyslíme!

            Mgr. Barbora Šubrová a Mgr. Irina Sidorová  

          • Postup do okresního finále

          • Sedm statečných...Takový by mohl být jistě i nadpis krásného sportovního příběhu, který zažili naši šesťáci a sedmáci. I přes omluvenky zraněných žáků odcestovala skupina sedmi našich žáků na skupinu okresního kola, která se konala v hale ZŠ Dvory.

            Naši bojovníci v úvodním utkání zvítězili 4:0 nad ZŠ Poštovní. Poté přišel zdvižený ukazováček v podobě remízy 1:1 s Gymnáziem Ostrov. Po krátkém rozboru naší hry v útrobách dvorské haly jsme mohli na palubovce vidět houževnaté a semknuté mužstvo, které nejprve přemohlo ZŠ Májová Ostrov v poměru 7:2 a následně i ZŠ Hroznětín v konečném poměru 4:1.

            Poslední utkání se ZŠ Konečná bylo přímým soubojem o postup do okresního finále. Naši chlapci se rvali, seč jim síly stačily. A odměnou jim bylo sladké vítězství v poměru 2:0. Všem našim reprezentantům děkujeme za vzornou reprezentaci a přejeme hodně štěstí do dalších bojů v okresním finále.

            (mg)

          • Čeps cup 1. stupeň

          • Ve středu 6.12. proběhlo okresní kolo ve florbalu. Naší školu reprezentovalo družstvo chlapců i dívek.

            Turnaj chlapců probíhal ve dvou kvalifikačních skupinách, po kterých byly rozdány karty do play off. Chlapci se po základní skupině umístili na druhém místě za ZŠ jazyků. Ve čtvrtfinále si poradili se ZŠ Masarykova Ostrov. Bohužel v semifinále byl nad jejich síly pozdější vitěz ZŠ Konečná a v utkání o bronz opět těsně podlehli ZŠ jazyků. Chlapcům i tak náleží velké poděkování a 4. místo, v konkurenci devíti škol z našeho okresu, můžeme považovat za úspěch.

            Turnaje dívek se zúčastnily pouze 4 školy. Naše děvčata nestačila pouze na ZŠ Masarykova Ostrov a druhým místem si vybojovala vstupenku do krajského finále. Děvčatům tímto gratulujeme a přejeme hodně štěstí do dalších bojů.

            (mg)

          • Vánoční stromek svítí

          • Ve čtvrtek jsme, jak již tradičně, rozsvítili náš vánoční stromek před školou. Letos se k této události přidala ještě vernisáž obrazů Josefa Lady v podání našich žáků a mnoho uměleckých vystoupení. Již nedílnou součástí jsou koledy od našich/Vašich dětí ze školní družiny. Celou akci naprogramoval náš školní parlament v čele se Sarah Prachárovou. Velice děkujeme všem za účast, bylo Vás opravdu mnoho! Za rok se na Vás při rozsvícení stromečku opět těšíme, máme v hlavách další překvapení :-)

          • Astronomická olympiáda kategorie EF - školní kolo

          • V listopadu se uskutečnilo školní  kolo Astronomické olympiády v kategorii EF - 8. a 9. třídy. Do soutěže jsme v rámci fyziky zapojili většinu žáků. Měli za úkol vyplnit Přehledový test, řešit úlohy  v kapitole Cestování vesmírem a probádat  se orientací  v Mapě hvězdné oblohy. Celkem mohli žáci získat 50  bodů. Všichni, kdo obdrželi minimálně 20 bodů, postupují do krajského kola. V tabulce jsou uvedeni žáci na prvních třech místech. Celkem postoupilo v uvedené kateogorii  23 žáků. Všem děkujeme za účast a postupujícím přejem mnoho úspěchů v krajském kole.

            1. místo  Jakub Staněk 

            2. místo  Emílie Páceltová  

            3. místo  Valerie Spáčilová a  Martin Benda (stejný  počet bodů)

          • Turnaj v minivolejbalu

          •      Na Mikulášský den se naše škola zúčastnila turnaje v malém volejbalu. Jeli nás reprezentovat nadějní hráči z prvního stupně. V první kategorii startovali z druhých tříd chlapecký tým ve složení: Václav Valdman, Matyáš Petra a Tomáš Veselý. Tito mladí volejbalisté celý turnaj ovládli a odvezli si domů medaile za 1. místo! Za dívčí tým startovaly Olivie Šmejkalová a Eliška Matoušová. Dívkám se podařilo porážet i chlapecké soupeře, což nakonec stačilo na krásné 10. místo.

                 Ve druhé kategorii startovali žáci čtvrtých tříd. Za chlapce reprezentovali Patrick Kapusta a Marek Tomášek, kteří se umístili na 11. místě a za dívky se těsně pod stupni vítězů umístily Martina Šarmanová a Tereza Řehořová.

                 Gratulujeme vítězům a těšíme se na další sportovní akce.

          • Naši žáci navštívili KSO

          • Naše škola se zúčastnila koncertu Karlovarského symfonického orchestru, který se jmenoval Orchestr na SMETANĚ. Dvojice moderátorů provedla posluchače symfonickými básněmi, s chytrým humorem připomněla některé okamžiky našich dějin, jak je děti mohou zaznamenat i z českých pověstí. V některých částech mohli zapojit jak žáci, tak naši učitelé. 

            O čem je Orchestr na Smetaně, to se dočtete na stránkách KSO 

            https://www.kso.cz/vychovne-koncerty

          • Výsledky Olympiády v českém jazyce

          • Výsledky Olympiády z českého jazyka najdete v příloze.

            Žáci, kteří se umístili na prvním a druhém místě postupují do okresního kola. TI, kteří se umístili na třetím a čtvrtém místě se stávají náhradníky. Všichni čtyři budou kontaktováni. 

            Pokud mají někteří účastníci stejný počet bodů, pro jejich umístění je poté stěžejní výsledek z gramatické části olympiády. 

            V rámci gramatické části byly jednotlivé úkoly bodovány dle zadání, ve slohové části poté bylo hodnoceno dodržení tématu, dále nápaditost a originalita, větná stavba a slovosled, spisovnost, vhodná volba výrazů a pravopis. 

             

            Ještě jednou všem děkuji za účast!

                                                                                                                            Mgr. Barbora Šubrová

          • Pozvánka na rozsvícení vánočního stromku

          • Vážení přátelé naší školy, 

            dovolujeme si Vás pozvat na setkání u příležitosti rozsvícení vánočního stromku a doprovodných akcí, kterými letos bude vernisáž obrázků našich žáků v duchu tvorby Josefa Lady, zpívání koled a vše, co patří k Vánocům.

            Těšíme se na Vás!

            Josef Šrámek,

            ředitel školy

          • Celoroční soutěž tříd 2023/24

          • Každý rok  probíhá na naší škole  celoroční soutěž tříd na 2. stupni. Během roku mají žáci za úkol řešit, plnit úlohy z různých oblastí vzdělávání (český jazyk, anglický jazyk, matematika, tělesná výchova, ...). Třídy jsou rozděleny dvou skupin. V 1. skupině mezi sebou soutěží třídy 6. a 7. ročníků. Ve 2. skupině třídy 8. a 9. ročníků. Letos začaly třídy vypracovávat úlohy z jazyka českého.  Nejlépe si vedla třídy 6. C a 9. B. 

            Druhá soutěž, která proběhla v listopadu, byla zaměřena na plavání. Byla  rozdělena na závody družstev a závody jednotlivců. Tentokrát nejlépe zvládly souboje třídy 6. A a 8. B. Vítězům gratulujeme a všem držíme palce do dalších klání. 

            Druhá soutěž – Plavání

            6. a 7. třídy            body ze soutěže           celkem bodů do celoroční soutěže   

                                         družstva  + jednotlivci                                

            1. místo      6. A       10  + 15 = 25                                 5                 

            2. místo      7. B         8 + 15  = 23                                 4                 

            3. místo      6. B         6 +   5  = 11                                 3                

            4. místo      7. A         4 +   6  = 10                                  2                 

            5. místo      6. C         2 +   1 =    3                                  1                 

            8. a 9. třídy            body ze soutěže            celkem bodů do celoroční soutěže   

                                         družstva + jednotlivci                                

            1. místo       8. B      10 + 21  = 31                                   5          

            2. místo       9. B        8 +   6  = 14                                    4

            3. místo       8. A       6 +   2  =   8                                    3

            4. místo       9. A        4  +  0  =   4                                   2

            5. místo       8. C        2 +   0 =    2                                  1

             

          • Exkurze České národní banky

          • V rámci výuky předmětu Finanční gramotnost  žáci tříd 9. A a 9. B navštívili expozici Lidé a peníze v ČNB v Praze. Seznámili se s historií peněz, významem České národní banky. Na začátku exkurze žáci shlédli  audiovizuální program ve vstupním kinosále o historii ČNB a jejích funkcích. Dále následovala hodinová prohlídka expozice s odborným výkladem (historie vývoje peněz od pazourků k digitálním penězům, vývoj měny a financí v Čechách). Při individuální prohlídce pozornost upoutala především speciální  vitrína s druhou největší mincí na světě v hodnotě  100 milionů korun.  Měli také možnost jednu cihlu zlata s chutí potěžkat. Porovnávali padělky bankovek různé kvality s bankovkami pravými a seznámili se s ochrannými prvky peněž. Po skončení exkurze se třídy přemístili do jumparku na Zličíně, kde si užili volné odpoledne.  

    • Kontakty

      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace
      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace Krušnohorská 11 Karlovy Vary 36010 Czech Republic
      • IČO: 69979359
      • Ředitel školy: Mgr. Josef Šrámek (+420) 731 612 836 sramek@zsruzovyvrch.eu
      • Pedagogický zástupce ředitele: (+420) 731 612 837 Mgr. Lucie Tvrdková tvrdkova@zsruzovyvrch.eu Ekonomický zástupce ředitele: Ing. Zuzana Zátková (+420) 731 612 839 zatkova@zsruzovyvrch.eu
      • Webmaster: kucian@zsruzovyvrch.eu
      • Provozní doba sekretariátu: pondělí - pátek 7.30 - 15.30
      • E-mail školy: sekretariat@zsruzovyvrch.eu
      • Telefon školy: (+420) 731 612 837
      • Elektronická podatelna: E-mail: sekretariat@zsruzovyvvrch.eu DDS: p7tmmjw
      • Vedoucí kuchyně: Barbora Bryxová Telefon: 731 612 838 email: jidelna@zsruzovyvrch.eu
      • Správce obsahu: kucian@zsruzovyvrch.eu
    • Přihlášení