• Základní informace pro rodiče k návratu žáků do školy

          • Vážení rodiče,

            zde budeme aktualizovat informace k návratu do školy.

            Odkaz na interaktivní zeď pro Vaše dotazy

            2.5.2021:

            V týdnu od 3.5.2021 se mění podmínky testování: 

            - 1. stupeň se testuje 1x týdně, a to v pondělí (v případě nepřítomnosti žáka ve škole v pondělí první den, kdy přijde do školy)

            - 2. stupeň se testuje 2x týdně, a to v pondělí a ve čtvrtek. Týká se i žáků 9. třídy, kteří byli v minulém týdnu testováni pro účely přijímacích zkoušek na SŠ. 

             

            28.4.2021:

            Od 3.5.2021 se v našem kraji vrací do školy v rotační výuce i žáci 2. stupně!

            - V tento týden se prezenční výuky budou účastnit třídy 1.A, 1.B, 2.B, 3.B, 4.B, 5.B, 6.B, 7.B, 8.B, 9.B.

            - Instrukce ke vstupu do školy (pdf)

            - výuka TĚLESNÉ VÝCHOVY je POVOLENA ve venkovních prostorech

            - výuka PLAVÁNÍ stále neprobíhá, hodiny jsou prezenčně zrušeny, hodnocení probíhá dle distanční výuky

            - testování probíhá dle modelu pondělí/čtvrtek

            - ranní družina v provozu od pondělí

            - další pokyny viz níže

            - případné dotazy směřujte do Odkaz na interaktivní zeď pro Vaše dotazy

             

            23.4.2021:

            Informace k pondělí 26.4.2021:

            - do školy se prezenčně vrací třídy 1.A, 1.B, 2.A, 3.A, 4.A a 5.A.

            - ranní družina je v provozu již od pondělí

            - žáci budou opět testováni, byly nám dodány testy Singclean, věřím že opět vše zvládneme bez problému (po zkušenostech škol, které tyto testy již měly, Vás prosím, zda byste doma nenašli kostičku lego Duplo a dali ji dětem s sebou, lze využít jako stojánek - velice děkuji).

            - je možné pořídit vlastní test, který dáte dítěti s sebou do školy - otestuje se samo tímto testem

            - žákům 1. - 3. tříd můžou u testování asistovat zákonní zástupci

            - je možné se nechat otestovat před vstupem do školy ve zdravotnickém nebo testovacím zařízení, s sebou dejte dítěti potvrzení o negativním výsledku

            Děkuji Vám za spolupráci!

             

            14.4.2021:

            Informace ke čtvrtku 15.4.2021: 

            - žáci budou opět testováni

            - v provozu ranní družina

            Informace k pondělí 19.4.2021:

            - žáci budou testováni

            - prezenčně se výuky účastní třídy 1.A, 1.B, 2.B, 3.B, 4.B, 5.B

            - v provozu ranní družina

            10.4.2021:

            Vzkaz ředitele školy žákům 1. stupně - video Youtube

            9.4.2021:

            Informace z MŠMT o testování, instruktážní video k testování

            8.4.2021:

            Průběh příchodu do školy 12.4.:

            Žáci účastnící se prezenční výuky bez použití šatny půjdou ke své třídě, kde budou pro účely testování rozděleni na dvě skupiny. Pro žáky 1. - 3. tříd je možná asistence zákonného zástupce. Vstup do školy je možný od 7.45.

            V případě pozitivního výsledku bude informován zákonný zástupce. Výuka probíhá dle rozvrhu. 

            V pondělí není z organizačních důvodů otevřena ranní družina, provoz družiny bude všechny dny do 16.00.

            Školní jídelna je v provozu.

            Dle nařízení je nutné používat ochranné prostředky dýchacích cest - dospělé osoby respirátory, žákům stačí chirurgické roušky. Výuka HV je řešena alternativními metodami, výuka TV bude řešena, za příznivého počasí, pobytem venku. Dle možností budou i ostatní předměty řešeny alternativní výukou venku.

             

            7.4.2021:

            Dobrá zpráva na začátek: od 12.4.2021 půjdou do školy OBĚ 1. třídy, dále pak 2.A, 3.A, 4.A a 5.A.

            Posílám odkaz MŠMT k testování:

            Info pro rodiče; Info pro žáky

            Testování v naší škole bude probíhat testovacími sadami LEPU RAPID v pondělí a ve čtvrtek.

             

             

          • Obejdeme ČR - týden pátý

          •      V předposledním pátém týdnu putování kolem tuzemska nám do cíle dorazily další tři třídy. Mohli jsme sledovat napínavý souboj o třetí pozici mezi 8. B a 6. A. Šesťáci sice dokázali stáhnout více než stokilometrový náskok zhruba o polovinu, ale na konečnou třetí pozici to nestačilo. Z bronzové medaile se tak mohou radovat osmáci z béčka, kteří zaslouženě patří mezi 3 nejlepší týmy. Bramborovou pozici tedy obsadila 6. A a TOP 5 nám uzavírají žáci 4. B, kteří v cílové rovince zabojovali a oproti minulému týdnu si o jednu příčku polepšili. Na mapě tedy dál zůstává rozeseto 9 tříd. 20 kilometrů před cílem se v našem rodném kraji v Chebu chystá na finiš tým 6. B. V Mariánských Lázních je následuje 8. A, která již závěr vypustila a v minulém kole si polepšila asi jen o polovinu svých běžných výsledků, propadla se se tak o 2 příčky dolů. Zbytek závodníků je stále rozprostřen na severu a východě země, kde už velké šance na úspěch nejsou. V CHKO Bílé Karpaty v obci Nová Lhota ještě bojuje 7. B a opatrně si opět musí počínat 3. A, která tentokrát prochází poddolovaným územím v oblasti Karviné. Třeťáci za sebou nechali v Krnově 7. A, kterým je v patách další třída, a to 5. B. Ta se momentálně potuluje městem Javorník. Jen o kousek dál se ve stejném okresu nachází přímo v Jeseníku 9. A. Předposlední pozice patří stále 5. A, která došla do okresu Náchod, konkrétně do Meziměstí. A v pomalém, ale stabilním tempu pokračuje i hrstka žáků ze 3. B, kteří se už přesunuli do Šluknovského výběžku do města Jiříkov.

                 Jako jednotlivci nepolevujete a stále předvádíte fantastické výkony. Mezi třemi nejlepšími individuálními krokaři opět nechybí Tomáš Teuchert z 9. B, který se stabilně drží na špičce, tentokrát s výkonem přes 135 000 kroků. V patách je mu Roman Silvan ze 4. B s výkonem bezmála 130 000 kroků a třetím nejlepším v tomto týdnu je Lukáš Molčik ze 6. A. Jeho třídní učitel Miroslav Kucián nebyl ani tentokrát sesazen ze svého trůnu a dokráčel si pro 129 000 kroků, čímž si opět vylepšil své dosavadní maximum.

                 V neděli posílejte své poslední dávky kroků a příští týden se můžeme těšit na vyhlášení třech nejlepších chodičů z celé školy a také se dozvíme jaká cena čeká pro vítěze ze 4. A.

          • Obejdeme ČR - týden čtvrtý

          •      Závod se nám přesunul do druhé poloviny a za minulý týden do cíle došli žáci dvou týmů, kteří se již mohou pyšnit tím, že společně obešli Českou republiku a zvládli ujít přes 2 290 km během 4 týdnů. Jako první do cíle dorazila 4. A, která si již užívá zaslouženou masáž chodidel. Žáci svůj cíl překonali téměř o 650 kilometrů a s naprostým přehledem ovládli soutěž, kdy před sebe po celou dobu ani na okamžik nikoho nepustili. Vyhrávají tak speciální cenu pro celou třídu, jejíž podobu zveřejníme po ukončení závodu. 9. B si už po náročných túrách také užívá wellness, i když polevila ve svém nástupu z druhého týdne a došla do cíle druhá se ztrátou 882 013 kroků. V závodním poli se ale stále bojuje o poslední cenný kov. 8. B se po propadu ve druhém týdnu dere zpět na výsluní a nyní už se nachází v malé osadě Stará Knížecí Huť v okrese Tachov. Nechali za sebou dehydrované konkurenty ze 6. A, kteří momentálně doplňují tekutiny z pramene Radbuzy. Na pátém místě se drží žáci 8. A, ti v Modravě kontrolují přípravy na natáčení další řady známého kriminálního seriálu. Na opačných koncích dřevěného srdce Evropy se nacházejí třídy 4. B a 6. B, poté je naše trasa takřka 800 kilometrů prázdná, protože 7. B se nachází až v dalekém Třinci, kde naši hokejisté rozhazují sítě na budoucí kontrakty. 7. A kráčí malým městem Vidnava v okrese Jeseník a v Jablonné nad Orlicí stahuje 9. A zhruba dvacetiminutovou ztrátu na mladé turisty ze 3. A. Ve městě Náchod pokračují v pohodovém tempu žáci 5. B, kdežto jejich kamarádi z vedlejší třídy si troufli vystoupat na nejvyšší vrchol české části Jizerských hor. A ve své pouti po Krušných horách stále pokračuje 3. B nacházející se v obci Tisá.

                 Minulý týden sice nepadl žádný rekord, ale přesto se podíváme na několik nejlepších turistů. Hranici skvělých 130 tisíc kroků atakoval Lukáš Kotrč ze 7. A a dosáhl tak nejlepšího individuálního výkonu poslední etapy. Již tradičně nesmí chybět ani Tomáš Teuchert z 9. B se svými 125 tisící kroky a 115 tisíc kroků překonala také Míša Jíchová z 8. B. Na prvním stupni se nejblíže hranici 110 tisíc kroků přiblížili Roman Silvan ze 4. B a Matyášové Zelenka a Kornatovský ze 4. A. Nedostižný pan učitel Miroslav Kucián opět přispěl své třídě nejlepším zápisem, a to přes 127 tisíc kroků. Skvělé!

                 Momentálně tedy probíhá předposlední kolo procházky kolem České republiky. Ve hře je stále souboj o stupně vítězů, kdy se poslední kilometry před cílem předhánějí třídy 8. B a 6. A. Navíc probíhá souboj o 3 nejlepší individuální výkony za 6 týdnů a věříme, že si žáci 4. A nenechají vzít ani maximální počet kroků za třídu během celých šesti týdnů.

          • Obejdeme ČR - týden třetí

          •      Dostali jsme se do poloviny velkého putování kolem ČR a při pohledu na mapu je jasné, že vítěze budeme znát již příští týden. Přesto budeme bojovat i nadále nejen o maximální počet kroků, ale především o čest, protože naším hlavním cílem je zdolání hranic celé země.

                 Dnes se zaměříme na čelo závodu, kde paní učitelka Pavlína Žáčková převedla své žáky přes dlouhý kus republiky a nyní se brodí přes řeku Mži v Českém lese. 4. A má tedy za sebou 95 % trasy a do cíle již mnoho nezbývá. Čtvrťáci za minulý týden nachodili přes milion a čtvrt kroků, čímž stanovili nové maximum za třídu. Ve hře o prvenství je také stále 9. B, která v minulém týdnu lehce zvolnila a momentálně se chystá v nejjižnějším městě České republiky na pochod Šumavou. Medvěda už sice v našem největším národním parku nenajdeme, ale pokud se paní učitelce Janě Mikolášové podaří probudit ze zimního spánku bručouny ze své třídy, mohli bychom je tam najít, jak pomáhají zdramatizovat koncovku závodu. Slezský souboj se posunul směrem na jih a třetí pozici stále drží žáci 6. A, kteří se nacházejí ve Starém Městě pod Landštejnem a na záda už jim z nedaleké Dešné dýchá 8. B. Osmáci si vyměnili pozice, a není divu, jelikož 8. A se kochá přírodními památkami v Národním parku Podyjí. Kus za nimi v Mikulově se pro změnu našimi kulturními památkami zabývají naši druzí čtvrťáci, kteří také statečně konkurují rivalům z druhého stupně. Na sedmém místě je ve Veselí nad Moravou tým 6. B, který uzavírá pořadí na jižní stezce. Na severu hranic, konkrétně ve Zlatých Horách, se osamoceně nachází 7. B. V Broumovském výběžku jsou žáci sedmých a devátých ,,áček´´ a přes náš nejvyšší vrchol Sněžku putuje 5. B. Opatrně si musí počínat žáci 3. A, kteří si v Harrachově troufli vystoupat na mamutí můstek. Tým 5. A se poptává místních v Rumburku, proč se dříve městu přezdívalo Malá Paříž. A na chvostu naší tabulky se v Litvínově nachází 3. B, nemusí se ale za nic stydět, protože členy jejich týmu bychom spočítali na prstech jedné ruky.

                 Vyhlásíme také čtyři nejlepší chodce, kteří překonali hranici 130 tisíc kroků za týden. Nejvíc puchýřů tentokrát léčí Roman Silvan ze 4. B, ten totiž nachodil přes 192 000 kroků a stanovil tak nový rekord soutěže! Vysokou laťku stále drží reprezentant 9. B Tomáš Teuchert se 142 000 kroky, David Meruna ze 4. A se popasoval s téměř 140 000 kroky a 8. B přispěl více než 131 000 kroky Samuel Černok. Králem šéfů svých tříd zůstává pan učitel Miroslav Kucián, který opět vylepšil své dosavadní maximum a chybělo jen pár kroků do hodnoty 127 000. Krásná práce!

                 Dočkáme se v cíli nějaké dramatické koncovky nebo budeme svědky vítězství stylem start – cíl? Nechme se překvapit, a tešme se na další týden.

          • Soutěž o nejoriginálnější vajíčko - výsledky

          • Milí soutěžící, určitě jste zvědaví, kdo je vítězem soutěže....

            Přišlo mi od vás 49 velikonočních vajíček! A jedno je krásnější než druhé. Ráda bych všem moc poděkovala a jelikož jsou vaše výtvory všechny originální a krásné, vyhlašuju vás všechny za vítěze!!! Pokud se někdo nestihl zúčastnit, nevěšte hlavu, příští rok to určitě stihnete.  A tady všechna vajíčka jsou........ a také budou vystavena v prostorách školy ;-)

            Mgr. Lucie Kreysová

          • Obejdeme ČR - týden druhý

          •      Je za námi druhý týden putování kolem republiky a tudíž se musíme podívat, kdo a jak zamíchal průběžným pořadím. Krásného počasí minulého týdne využila většina závodníků, protože dohromady bylo nachozeno o téměř 2,6 milionu kroků více než v úvodní etapě závodu! 

                 V rozlehlých Krušných horách máme stále ještě dvě skupiny chodců. 3. B se rozhlíží z Jelení hory, jaký další kopec našich hor zdolají a 5. A se posunula do horské osady Cínovec. V Českém Švýcarsku se pak nachází 3. A, která se snaží zahlédnout z tamní rozhledny na Sokolím vrchu další v pořadí, a to 7. A. Sedmáci poněkud zaspali start, ale polepšili si o dvě příčky a na žáky z 9. A už jim chybí jen 34 km. 5. B si ve Frýdlantu drží devátou pozici z minulého týdne a pro posun o další příčku jim chybí pořádná porce kilometrů. 7. B zvolnila a došla si v klidu do Náchodu, což byla ještě minulý týden zlatá pozice, ale konkurence nikdy neodpočívá. Jejich zaváhání využila 6. B, která pohodlně vystoupala na nejvyšší bod Pardubického kraje. Čtyři ze šesti nejlepších jsou rozeseti zhruba ve stokilometrovém pásu našich hranic ve Slezsku. Ve Zlatých Horách si o jednu pozici polepšil tým 4. B a ve Městě Albrechtice zažívá pád týdne 8. B, která druhé místo z minulého týdne neobhájila. Toho využily třídy 8. A a 6. A, ty se nacházejí jen o kousek dál mezi Krnovem a Opavou. A dostáváme se tak k souboji o prvenství. Stíhací jízdu vzali zodpovědně budoucí středoškoláci z 9. B a z náskoku čtvrťáků pár desítek kilometrů ukrojili. I tak si 4. A může pohlídat svou vedoucí pozici, kde má ve Veselí nad Moravou stále více než stokilometrový náskok. Navíc prvostupňoví borci jako první atakovali hranici dvou milionů kroků.

                 Máme také nové nejlepší individuální výsledky. Laťka je nastavena tak vysoko, že stotisícové počty kroků už na vyhlášení prostě nestačí. První z neuvěřitelných výkonů předvedl Tomáš Teuchert z 9. B., který připsal své třídě téměř 180 000 kroků. Adéla Wehlová z 8. A se může pyšnit 160 000 kroky. Z prvního stupně nachodil nejvíce kroků Adam Korčák z 5. A, zapsal si bezmála 143 000 kroků, hranici 130 000 překonali také Vojta Salí ze 4. A a Kamča Krejbichová ze 4. B. Z pedagogů zůstává na špičce pan učitel Miroslav Kucián, který si minulý rekord vylepšil o hodnotu 10 000 a své třídě 6. A tak přispěl více než 124 000 kroky. Opravdu skvělé výkony!

                 Příští týden se tedy můžeme těšit, jak dopadne napínavý souboj ve Slezsku. Především ale budeme sledovat dění na jižní hranici naší země, kde právě probíhá souboj o prvenství. Nenechme se odradit chladným a aprílovým počasím, ať můžeme naše tabulky opět posunout kupředu.

          • Světový den porozumění autismu

          • V rámci distanční výuky se minulý týden žáci 3.A a 3.B, 5.A a 5.B, 7.B, 8.B, 9.A a 9.B zúčastnili malého projektu. Každý rok je 2. dubna vyhlášen Světový den porozumění autismu. Žáci na sobě měli modrá trika, modrá barva totiž symbolizuje komunikaci, se kterou mají autisté problém. V rámci tohoto projektu jsme si povídali jaké problémy musí lidé s poruchou autistického spektra překonávat ale i naopak v čem například vynikají. Chtěla bych všechny žáky, kteří se zúčastnili pochválit a poděkovat jim za spolupráci.

            Mgr. Adéla Drahokoupilová

      • Kontakty

        • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace
        • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace Krušnohorská 11 Karlovy Vary 36010 Czech Republic
        • IČO: 69979359
        • Ředitel školy: Mgr. Josef Šrámek (+420) 731 612 836 sramek@zsruzovyvrch.eu
        • Pedagogický zástupce ředitele: (+420) 731 612 837 Mgr. Lucie Tvrdková tvrdkova@zsruzovyvrch.eu Ekonomický zástupce ředitele: Ing. Zuzana Zátková (+420) 731 612 839 zatkova@zsruzovyvrch.eu
        • Webmaster: kucian@zsruzovyvrch.eu
        • Provozní doba sekretariátu: pondělí - pátek 7.30 - 15.30
        • E-mail školy: sekretariat@zsruzovyvrch.eu
        • Telefon školy: (+420) 731 612 837
        • Elektronická podatelna: E-mail: sekretariat@zsruzovyvvrch.eu DDS: p7tmmjw
        • Vedoucí kuchyně: Barbora Bryxová Telefon: 731 612 838 email: jidelna@zsruzovyvrch.eu
        • Správce obsahu: kucian@zsruzovyvrch.eu
      • Přihlášení