• Velikonoční soutěž o nejoriginálnější vajíčko

          • Vyhlašujeme soutěž o nejoriginálnější velikonoční vajíčko. Může být kraslice, vajíčko nakreslené, namalované nebo vyrobené, velké nebo malé, z jakéhokoli materiálu, jakoukoli technikou..... Zkrátka - fantazii se meze nekladou. 

            Uzávěrka soutěže bude v neděli 4. dubna ve 20.00 hodin. Fotografie vajíček zasílejte na e-mail kreysova@zsruzovyvrch.eu. U každé fotky musí být jméno, příjmení a třída. Do předmětu napište SOUTĚŽ.

            Moc se na všechny velikonoční výtvory těšíme!

            Pěkné Velikonoce.

          • Obejdeme ČR - týden první

          •      Minulý týden jsme odstartovali virtuální pěší závod kolem naší vlasti. Začali jsme v nejzápadnějším cípu republiky odkud se dalo do pohybu celkem 14 tříd. Kromě nejmenších žáků se tedy do akce zapojila téměř celá škola a po včerejším sčítacím maratonu zde máme první výsledky. V úvodním týdnu zvolila pozvolný start třída 3. B, která se momentálně nachází v okolí Kraslic. Jen kousek před nimi je 7. A nacházející se v Potůčkách. V okolí našeho regionu v Krušných horách je hned několik tříd. 5. A momentálně využívá rekreace na Božím Daru, 3. A vyhlíží poslední letošní sníh na vrcholu Klínovce a 9. A se kochá krajinou kolem Jeleního vrchu. Tým 5. B již opustil náš rodný kraj a momentálně je na Ústecku v obci Telnice, kde kontrolují kvality tamního skiareálu. O kus dál za městem Děčín přešlapuje na Růžovském vrchu 6. B, která již zpovzdálí vyhlíží Šluknovský výběžek, kde máme hned několik skupin závodníků, kteří jako první přešlápli hranici půl milionu kroků, a to 4. B, 7. B a 6. A. Nyní se podíváme na čtveřici nejpilnějších chodičů, kde máme ve vedlejším Frýdlantském výběžku v Libereckém kraji třídy 8. A a 9. B, které svádějí souboj o průběžnou třetí příčku. Tyto třídy ale dýchají na paty zatím v pořadí druhé 8. B, která se nachází na vrcholu Jelení stráně v Jizerských horách. Dostáváme se tedy do čela závodu, kde se paní učitelce Pavlíně Žáčkové podařilo zmobilizovat většinu svých svěřenců ze 4. A, kterým do prvního milionu kroků už mnoho nezbývá a mohou si tak pohodlně pohlídat náskok před mazáky z druhého stupně ve městě Náchod. Jejich úctyhodný 152 kilometrový odstup před druhou třídou v pořadí bude obtížné došlápnout, ale nic není nemožné, jelikož jsme teprve na počátku naší poutě.

                 Rádi bychom také vyzdvihli některé individuální výkony, které posouvají jednotlivé týmy o míle vpřed. Hranici krásných 100 000 kroků překonali Vojta Salí ze 4. A, Adam Korčák z 5. A a Tomáš Teuchert z 9. B., který atakoval hranici neuvěřitelných 125 000 kroků za sedm dní. Nesmíme ale zapomenout ani na třídní učitele, kde je jasným matadorem ve své třídě 6. A pan učitel Miroslav Kucián, který se může pyšnit bezmála 115 000 kroky. Gratulujeme. 

                 Na zkoušku jen na týden a mimo soutěž se zapojila také třída paní učitelky Petry Löbelové 2. B. Zde se rádi pochlubíme třemi nejlepšími výkony našich druhých nejmladších žáků. Na 3. místě máme Aničku Jandovou se 73 961 kroky, 2. místo těsně David Ryneš 77 956 kroků a 1. místo obsadila bezpečně s velkým náskokem Eliška Linhartová se 106 476 kroky, za které by se nemusel stydět ani dospělý zkušený chodec. Do budoucna nám tedy v tomto týmu vzniká obrovská konkurence. Děkujeme za účast.

                 Kdo jako první překoná hranici milionu kroků je nejspíš jasné, ale podaří se někomu zamíchat pořadím v dalším týdnu? Padnou nové rekordy? Přidají se i další žáci, kteří zatím preferují pouze cestu z gauče do lednice a zpět? Nechme se překvapit a za týden zhodnotíme další etapu našeho závodu.

          • Obnovení provozu školní jídelny formou výdejního okénka od 22.3.2021

          • Vážení uživatelé naší školní jídelny,

            od pondělí 22.3.2021 obnovujeme provoz školní jídelny v upraveném režimu. 

            Výdej pro všechny strávníky bude probíhat přes výdejní okénko na rampě (viz obrázek) do jídlonosičů.

            Režimy:

            1. cizí strávníci: výdej 11.00 - 11.45, objednávky na pondělí u p. Bryxové (731 612 838) nejlépe ve čtvrtek 18.3.

            2. žáci školy a rodiče: výdej 12.00 - 14.00, objednávání na strava.cz

            Při nízkém počtu přihlášených obědů si školní jídelna vyhrazuje možnost provoz opět přerušit.

             

             

          • Dary pro lékaře a sestřičky z covid oddělení karlovarské nemocnice

          • Dary pro lékaře a sestřičky z covid oddělení karlovarské nemocnice jsme předali 13.3. odpoledne.  Vám všem, kteří jste přispěli, moc děkují. Jsou rádi, že na ně někdo myslí a snaží se jim těžkou práci trochu zpestřit. 
            Ještě jednou vám děkuji, I. Šiková.

          • Hravá prvouka v 1.B

          • V posledních dvou týdnech před jarními prázdninami se žáci 1.B v rámci prvouky lépe seznámili se sluchem a zrakem. Nejprve rozvíjeli rytmické cítění za pomocí pásma s barevnými papíry, kde každá barva představovala rytmický prvek. V následujících pokusech se malí badatelé naučili pomocí hudebních nástrojů, pravítka a švihadla, jak zvuk vzniká a jak se šíří. V další hodině se dalekohledem dívali jako orel do dálky a díky “speciálním brýlím” si přiblížili vidění včel. Na závěr si děti na vlastní kůži zkusily, jaké je být nevidomým a pochopily, jak jim pomáhat.

          • Finanční gramotnost - okresní kolo

          • V průběhu února se uskutečnilo okresní kolo v soutěži Finanční gramotnost, které se účastnilo i družstvo našich žáků ve složení Tomáš Teuchert, Adriana Bartelsenová a Michaela Šedá. Jako náhradník byl Pavel Kilyk. Týmu se velmi dařilo a obsadilo 1. místo. Tím si družstvo zajistilo postup do krajského kola, která bude probíhat v druhé polovině března. Děkujeme žákům za jejich úsilí a gratulujeme k dosaženému výsledku. Zároveň držíme palce do dalšího kola.

          • Masopust 2.B

          • Letošní masopust zakončila třída 2.B ve velkém stylu. Masky byl úžasné a karnevalová diskotéka s mlhou a lejzry se také vydařila na výbornou. Přejeme všem klidné předvelikonoční dny a pevné nervy při distanční výuce.

          • Provoz školy od 8. do 21. března 2021

          • Vážení rodiče a žáci,

            vzhledem k vládním opatřením je provoz školy od 8.3.2021 následující:

            VSTUP DO ŠKOLY:

            omezen na pondělí, středa a pátek od 8.00 do 12.00 (sekretariát, vyzvedávání úkolů); středa od 15.00 do 17.00 (vyzvedávání úkolů). Vstup omezen pouze na hlavní vchod.

            VÝUKA:

            zcela distanční pro všechny ročníky. Tablety jsou k zapůjčení v sekretariátu ve výše uvedené časy. 

            ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ:

            - jídelna - provoz přerušen

            - družina - provoz přerušen

            LYŽAŘSKÝ KURZ:

            přes všechen optimismus a naděje zrušen. Přihlášení žáci budou informováni a způsobu vrácení zálohy.

             

            Vážení rodiče, velice si vážím Vaší spolupráce!

             

            S pozdravem a přáním lepších zítřků

             

            Mgr. Josef Šrámek, ředitel školy

             

      • Kontakty

        • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace
        • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace Krušnohorská 11 Karlovy Vary 36010 Czech Republic
        • IČO: 69979359
        • Ředitel školy: Mgr. Josef Šrámek (+420) 731 612 836 sramek@zsruzovyvrch.eu
        • Pedagogický zástupce ředitele: (+420) 731 612 837 Mgr. Lucie Tvrdková tvrdkova@zsruzovyvrch.eu Ekonomický zástupce ředitele: Ing. Zuzana Zátková (+420) 731 612 839 zatkova@zsruzovyvrch.eu
        • Webmaster: kucian@zsruzovyvrch.eu
        • Provozní doba sekretariátu: pondělí - pátek 7.30 - 15.30
        • E-mail školy: sekretariat@zsruzovyvrch.eu
        • Telefon školy: (+420) 731 612 837
        • Elektronická podatelna: E-mail: sekretariat@zsruzovyvvrch.eu DDS: p7tmmjw
        • Vedoucí kuchyně: Barbora Bryxová Telefon: 731 612 838 email: jidelna@zsruzovyvrch.eu
        • Správce obsahu: kucian@zsruzovyvrch.eu
      • Přihlášení