• Bojovka na Karlově mostě a na Kampě v podání 8.B

          • Žáci 8.B se vydali do Prahy, aby absolvovali bojovou hru na Karlově mostě a to v angličtině 😉☝. Po úspěšném zakončení hry a získání zasloužené odměny jsme se povozili metrem a zaskočili do Knedlína, abychom ochutnali zdejší speciality. Opravdu podařený výlet :-) 

          • Poděkování za sponzorský dar

          • Dovolte mi touto cestou poděkovat firmě Václav Vaidiš elektromontáže s.r.o. za sponzorský dar ve formě automatického otvírání příjezdové brány ke sportovnímu hřišti. Díky tomuto daru je naše škola zase o trochu bezpečnější a otevírání flexibilnější :-)

            Josef Šrámek, ředitel školy

            P.S. rádi bychom dále zkulturnili a zpohodlnili posezení na velkém vyvýšeném záhonu před školou... kdyby se i na toto našel donátor, byli bychom velice vděčni.

          • Vyhodnocení 4. ročníku VELIKONOČNÍ SOUTĚŽE

          • VELIKONOČNÍ VAJÍČKA

             

            1. místo  Kristýna Davidová  4. A

            2. místo  Nicol Klojdová  5. A

                           Jakub Valenta  6. B

            3. místo  Gedeon Foltýn  1. B

                           Nicol Valentová  2. A

                           Magdalena Jandíková  5. A

             

            POMLÁZKA

             

            1. místo  Štěpán Jandík  4. B


            Vítězná vajíčka se letos opravdu povedla! Gratulace vítězům! Budete odměněni sladkou drobností.

            LK

          • VELIKONOČNÍ SOUTĚŽ

          • Milí žáci a přátelé naší školy, vyhlašujeme již 4. ročník velikonoční soutěže "O nejoriginálnější velikonoční vajíčko". Tento rok přidáváme ještě kategorii pro kluky, kteří si vyrobili svou pomlázku. Zúčastnit se může každý s jedním soutěžním dílem. Fotografie posílejte na: kreysova@zsruzovyvrch.eu, nezapomeňte k fotografii napsat jméno autora a třídu. Uzávěrka soutěže je v pondělí 1.4. ve 20.00 hodin.

          • Celoroční soutěž tříd 2023/24 - závody ve šplhu

          •  V  únoru proběhla další čáast naší soutěže, tentokrát zaměřena na sport. Konkrétně žáci se utkali ve šplhu.       V tabulcej e uveden celkový součet 5 nejrychlejších lezců z každé třídy a bodové ohodnocení do soutěže.       Všem děkujeme za dosažené výkony. 

            kategorie 6. a 7. třída

            1.  místo ..... 7. B  celkový čas 30,99      bodů do soutěže  5
            2.  místo …. 7. A  celkový čas 35,37      bodů do soutěže  4
            3.  místo …. 6. B  celkový čas 39,53      bodů do soutěže  3
            4.  místo …. 6. A  celkový čas 40,23      bodů do soutěže  2
            5.  místo …. 6. B  celkový čas 43,63      bodů do soutěže  1

             

            kategorie 8. a 9. třídy

            1.  místo …. 8. A  celkový čas 22,18      bodů do soutěže   5
            2.  místo …. 8. B  celkový čas 22,58      bodů do soutěže   4
            3.  místo …. 9. B  celkový čas 22,59      bodů do soutěže   3
            4.  místo …. 9. A  celkový čas 28,08      bodů do soutěže   2
            5.  místo …. 8. C  celkový čas 58,99      bodů do soutěže   1

             

          • Kurz běžeckého lyžování, bez lyží II

          •     Se zármutkem oznamujeme, že se další vzdělávací akce blíží ke konci, naše srdce pláčou, ale vzpomínky zůstanou. Jelikož jsme na kurzu běžeckého lyžování (byť bez lyží) nemohlo chybět uspořádání závodu v biatlonu, který jsme si pro naše potřeby pochopitelně upravili, přesto bychom mohli konkurovat závodům světového poháru. Místo běžek boty a jako munice posloužily spadané šišky. Nejrychlejší osmičlenná smíšená skupina dokončila závod v krásném čase 1:23:45. Druhý tým kvůli slabší střelbě a množství trestných kol doběhnul s 5 minutovým zpožděním, bronzovou medaili si odnesla oslabená skupina, která se asi domnívala, že se závod běží jen a pouze na trestná kola. Naštěstí, jak to na našich kurzech bývá, nikdo nebyl poražen. Celý den jsme zakončili stezkou odvahy, která za jasné noci plné hvězd dovedla naše dobrodruhy až na tajemný hřbitov, kde svou účast všichni stvrdili vlastní krví.

                 Dnes jsme ověřili zeměpisné znalosti na postupovém azimutovém závodě. Navigovat se podle buzoly bylo pro některé jako luštění starověkých kódů, stejně tak dopadly dílčí matematické úlohy, kdy příklady typu 5 + 3 některým připomínaly egyptské hieroglyfy. Pro další to byl zakletý kompas, jež bránil v postupu do cíle, jiní se ztratili v husté mlze. I přes drobné trable ale závod dokončili všichni.

                 Odpoledne jsme se vydali na další putování za sněžnou nadílkou. Vydali jsme se ještě dále na sever až na Blatenský vrch a sníh jsme nakonec našli až v nedalekých Vlčích Jámách. Na běžky to bohužel stále nestačilo. Večerní program je ve znamení muzikálových představení a následné afterparty.

                 Závěrečným zhodnocením můžeme konstatovat, že si žáci odnesli kompetence v oblasti orientace a komunikace v přírodě, základní dovednosti přežití, plánování a organizace výletů, spolupráce v týmu, kritické myšlení při řešení nečekaných situací, odpovědnost za vlastní bezpečnost a v neposlední řadě kompetence v oblasti environmentální gramotnosti a udržitelného chování při turistických aktivitách.

             Buď sbohem, kurze.

            (tým ak, ap, kb)

          • Kurz běžeckého lyžování, bez lyží

          •      Posíláme srdečné pozdravy z nedalekých Abertam, kde se momentálně nachází někteří žáci 8. ročníků posíleni dohledem starších kolegů z devítky. Linkovým expresem z Růžového Vrchu jsme se vydali v pondělí v 9:05 až do centra Abertam. Cesta byla klidná, slunečná, ojediněle sníh, místy zatáčky. Půjčovně lyží jsme se tentokrát museli vyhnout, jelikož podmínky pro bílou stopu jsou nulové. Na rozdíl od majitele půjčovny bankrot nechystáme a krásy Krušných hor jsme se rozhodli poznat i bez skluzů. Hned první den po prozkoumání Abertamské chaty a po vydatném obědě jsme se vydali na zhruba desetikilometrový okruh, kde všem slušně vytrávilo. Naštěstí svačinu pojistila Červená jáma, která nám nabídla slušné doplnění energetických zásob.

                 Úterní den jsme se vydali na sever v očekávání tužší zimy a sněhového poprašku, naše pouť ale pravděpodobně nebyla dostatečně dlouhá a na sníh jsme stále nenarazili, za to jsme se potkali s doly Christof a Mauritius nebo se štolou Bílá holubice. Nikde se již naštěstí se nefárá a mohli jsme se vydat dále. Přes Vyhlídku u Schneppovy pinky (pro koktavé jen Schnepovka) jsme přes Krušnohorskou lyžařskou magistrálu (dále jen KLM) dorazili do Maringotky, která opět zachránila naše vysílená těla. Po KLM jsme oklikou došli zpět do výchozího bodu na chutný oběd.

                 Dnešní odpoledne jsme nepotěšili hasiče, výživové poradce a dětské obezitology, jelikož jsme v přírodě zažehli oheň a svačinu zajistily chutné špekáčky, chléb a rohlík. Táborový bůh byl ale spokojen, stejně jako žaludky našich lyžařů. Následující dny nás ještě čeká bohatý program, a i bez sněhu a skluznic tento kurz plní svůj cíl, kterým je především spokojenost dětí.

            (ak)

          • Celoroční soutěž tříd - přírodní vědy

          • V lednu proběhlo další kolo celoroční soutěže tříd 2. stupně, tentokrát z oblasti přírodních věd. Téma letos byly odpady. Zde jsou výsledky:

            Soutěž tříd 2. stupně Přírodovědná soutěž na téma ODPADY 

            KATEGORIE 6. + 7. ROČ.

            1. místo – 6.C (13b) - do soutěže získávají 5 bodů

            2. místo - 6.A (12 b) - do soutěže získávají 4 body

            3. místo - 7.B (11 b) - do soutěže získávají 3 body

            4. místo - 7.A (10,5 b) - do soutěže získávají 2 body

            5. místo - 6.B (5 b) - do soutěže získávají 1 bod

            KATEGORIE 8. + 9. ROČ.

            1. místo – 8.B (13 b) - do soutěže získávají 5 bodů

            2. místo – 8.C (11,5 b) - do soutěže získávají 4 body

            8.A, 9.A, 9.B – 0b  - do soutěže získávají 0 bodů

            Děkujeme všem za jejich účast a dosažené výsledky a těšíme se na další část, která bude sportovní.

          • Strážci galaxie a Indiana Jones v Plzni

          • Na začátku nového pololetí navštívili žáci VI.A,B,C Západočeské muzeum v Plzni, kde si oživili práci archeologů a pravěké dějiny. Poté následoval přesun do plzeňského planetária, kde jsme si užili projekci Země, Mars a šest statečných. V obou případech žáci vzorně svými znalostmi reprezentovali naši školu a za odměnu si pak užili pobyt v Techmanii. 

          • Okresní kolo Finanční gramotnosti II. kategorie (2. stupeň)

          • V lednu se uskutečnilo okresní kolo soutěže Finanční gramotnost pro žáky 2. stupně.  Družstvo složené ze žáků devátých tříd, David Schrottenbaum, David Krček, Hubert Foit, vybojovalo 1. místo a tím postup do krajského kola. Velmi gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v další části soutěže, kde budou usilovat o postup do celostátního kola. 

          • Okresní kolo Finanční gramotnosti - kategorie I. (1. stupeň)

          • V lednu se uskutečnilo okresní kolo soutěže Finanční gramotnost pro žáky 1. stupně.  Družstvo složené ze žáků pátých tříd, Jan Pata, Anežka Pánková, Ho My Anh Nguyen vybojovalo 1. místo a tím postup do krajského kola. Velmi gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v další části soutěže, kde budou usilovat o postup do celostátního kola. 

          • Bruslení pro 1.stupeň

          • Od prosince do ledna proběhl kurz bruslení pro žáky přípravných ročníků až pátých tříd.

            Rozvojový program pro žáky 0. - 3.třídy obsahoval 4 hodinové lekce, kde se někteří žáci poprvé seznámili s krásou ledového ostří, tvrdostí ledu a bolestí sedacích svalů. Postupně se většina vypracovala na samostatně stojící a s větší či menší jistotou jezdící bruslaře, kteří rozvojem svých dovedností jedou kam chtějí a jak rychle chtějí. Ti, kteří do kurzu vstupovali na vyšší bruslařské úrovni, procvičovali různé druhy jízdy a třeba i ovládání různých předmětů na ledě.

            Udržovací kurz pro 4. - 5. ročníky obsahoval 2 vyučovací jednotky a měl za cíl pilovat naučené dovednosti, ale i se vrátit na začátek se začátečníky. Velké rozdíly mezi žáky dokázali naši učitelé snadno smazat rozdělením do skupin a i v nich přizpůsobit výuku každému bruslaři.

            Někdy to bolelo, někdy přišly i slzičky, někdy se prostě nedařilo, ale všichni, co se octli na ledě, se statečně zvedli a jeli dál. Za to všem patří velká poklona a obdiv. 

            Děkujeme všem obětavým rodičům a pedagogům, kteří pomáhali na ledě, na střídačkách, v šatnách a celkově byli součástí, HC Energii Karlovy Vary za pomůcky, KV Aréně za půjčovnu bruslí a DPKV za dopravu. 

            Uvidíme se zase v prosinci :-)

          • Slam poetry

          • Včera (25.1.2024) nás na naší škole navštívili kluci, kteří se věnují slam poetry, aby našim seminárníkům z 8. a 9. ročníků v rámci českého jazyka ukázali, jak taková slam poetry vypadá a že poezie nemusí být nuda. Děti dostaly bodovací škálu a kluci pak předvedli své texty, které děti bodovaly. Celkem proběhla dvě kola, ve kterých zazněly velice zajímavé básně. Všichni jsme z akce byli moc nadšení a ještě jednou děkujeme paní učitelce Kreysové, že nám tento zážitek zprostředkovala. 

            Mgr. Barbora Šubrová

          • Střípky z hor

          • ​​​​​​     Hlásíme se z posledního večera na Žižkově boudě v Krkonoších. 5 dní uteklo jako nechycená poma a i zde, podobně jako v Karlových Varech na pedagogické radě, nastal čas na závěrečné zúčtování. Po prozkoumání veškerých místních sjezdovek můžeme konstatovat, že se všichni lyžaři zlepšili, někteří více, někteří méně. Na svazích panovaly podmínky příznivé i nepříznivé, bezvětří i větrno, slunečno i zataženo, déšť i sníh a naši žáci jsou tak připraveni zvládat nástrahy přírody po všech stránkách s lyžemi i bez nich. Na boudě zažili boj i mír, lásku i nenávist, vůni i zápach, světlo i tmu, ale wi-fi vždy jela naplno. Stejně tak i peněženky, jež byly zpočátku nadité, nyní již prázdné, a to nejen pod náporem inflace, ale i kvůli vysokohorské přirážce. Týden plný kontrastů a inverze ale ještě není úplně za námi, čekají nás taneční vystoupení Disco 80´, jakožto výsledek celokurzového snažení, a také tradiční závěrečná párty. Níže vybíráme srdceryvné vzkazy spokojených účastníků kurzu, ty nespokojené tu totiž nemáme. Hodnocení žáků je autentické bez jakýchkoliv úprav či korekcí.

                 Zítra se na Vás všechny již těšíme, očekávejte nás cca 0:45 Nepálského času*

            Je to tu fajn. Nejlepší lyžování⛷️za tuto zimu❄️. Nejkrásnější výhledy na Krkonoše 🏔️ a okolí Pece.Faj snídaně,obědy i večeře 🍴. A žádné dálky k vlekům 😎.Učitelé jsou prostě nejlepší, lepší učitelé  se na lyžák jsem v životě nepotkal.Lyžák je prostě NEJLEPŠÍ výlet se školou,proto doporučuji všem kdy zde ještě nebyly aby jsem jistě přijeli👍. (JB)

            na lyžák jsem se těšila asi měsíc dopředu a nemohla jsem o tom přestat mluvit když jsem stála u autobusu tak jsem hasla nadšením že si konečne odpočinu od rodičů. Cesta byla pohodová, hlavně zpívání s minulíma deváťákama. Na chatě je taky velká sranda a drama s jinou školou, aspoň máme nějaký zážitek a  máme co vyprávět rodičům. Sjezdovky jsou tu skvělé, moje oblíbené jsou smrk a zahrádky. Včera jsem se docela rozsekala na bramberku (dvakrát za sebou).Týmy jsou podle mě zpravedlivě rozdělené. A teď k samotné chatě, pokoje jsou super, jsem tady s holkama a je tady s nima sranda hlavně večerní povídání. V jídelně je to pěkné ale to jídlo moc pěkné není ale dá se to přežít, mají to tady docela předražené (nanuk za 65kč). Učitelé jsou naledění na dobrou vlnu a je s nima sranda, poprvé jsme videli jak se pan Korch směje, byl to docela nezvyk ale bylo to hustý, pan Kevin mi přijde docela neviditelný a zajímalo by mě jaká je jeho povaha, s panem Gomárem je jako vždy sranda, a překvapilo mě že si pan Aleš pamatuje naše jména, paní Boučková je také jako vždy hodná. To by bylo asi vše, s pozdravem (KH)

            Pokoje jsou hezké, prostorné. Jídla je velmi dobré. Je tu čisto, žádné plísně. Sjezdovky jsou velice dobré. Hezký výhled na hory. (PS)

            Na lyžáku se mi velmi líbilo.jídlo první den nic moc ale pak bylo dobrý.lyžování je tu velmi dobrý sjezdovky jsou velký a dlouhý.je tu sranda po 14 lidma v pokoji.chci se sem vrátit.:) (LM)

            Na lyžáku se mi velmi líbilo protože je tu sranda na pokoji s klukama.Jsou tu dobré jídla.A dlouhé sjezdovky.Sjezdovek je tu hodně a nejradši mám zahrádky potom jsou tu ještě sjezdovky např. Smrk,Bouda,Brabenberk,atd.Určitě se sem chci ještě vrátit.Doporučuji (JD)

            Sjezdovky jsou skvělý.Učitelé jsou frajeři. Každý den je sranda a zároveň se fakt naučíš jezdit. Kdo nebyl,tak mi ho je líto. Příští rok chci jet znovu. (DP)

            Tady na lyžáku si to moc užíváme⛷️, lyžujeme ráno od 9:15 do 12:45, odpoledne od 14:15 do 15:45☀️. Je tu dost sjezdovek, pár modrých, pár červených ale lyžuje se tu krásně🏔. Naše bouda se jmenuje Žižkova Bouda, jídla tu jsou dobré🍽. Jsme v areálu Pec pod Sněžkou, výhledy na hory a Sněžku jsou úžasné jenom počasí by mohlo být lepší☁️☁️☁️. Učitelé tu jsou velmi hodný, všem tento výlet doporučuji👍 (JV)

            Na lyžích se mám úžasně! Každý oblouk je jako tanec s horami. Z pokoje mám nádherný výhled na zasněžené hory. Učitelé jsou ochotný splnit všechny mé potřeby. Moc se mi to tu líbí.Snad se sem budu moc příští rok vrátit. (FR)

            Takže je to tu pěkný ráda se všemi lyzuju je tu skvělej kolektiv postele jsou docela měkký a jsem fakt ráda že jsem jela na tenhle lyžák určitě pojedu až budu já v sedmičce znova . Nemůžu si na nic asi stěžovat .Učitele jsou výborní a vtipní 👍🏻(NK)

            Líbí se mi tu to že tu jsou fajn lidi a kamarádi.
            Sjezdovky jsou tu krásné a naučí se tu děti lyžovat.
            Jídla jsou dobrá a moc hodní učitelé. (VCh)

            Lyžak 24 je super jsou tady super sjezdovky. Nejvíc se mi líbí sjezdovka zahrádka protože tam jsou takové menší skokanky. Vaří tady celkem dobré šlichtičky a je tu dobry to ze tu máme bar kde si mužem něco koupit sice je to trošku drahé ale to neva. Mam rada povídání si s holkama na lanovkách. (PV)

             

            *(tj. cca 20:00 před školou)

             

            (ak, mg, dh)

          • Lyžařský kurz v Peci pod Sněžkou Vol. 3

          •      Pod Sněžkou se již setmělo a to znamená, že za sebou máme celý druhý den strávený na kopcích na třetím ročníku kurzu sjezdového lyžování v Krkonoších. Jako vždy jsme se vydali primárně s žáky 7. tříd, jejichž počet doplnilo několik zkušenějších sjezdařů z vyšších ročníků a také se sem po několika měsících vrátila řada šesťáků, kteří zde v září absolvovali kurz turisticko-adaptační.

                 V rámci přípravy na hory jsme si již v autobuse vyzkoušeli horolezecké prvky, kdy velké kopce imitovala naše zavazadla, jejichž ohromný objem skrýval nemalá tajemství. Toto naladění se na nerovný terén jsme dovršili výstupem na Žižkovu boudu, kam se již žádný stroj s obyčejnými pneumatikami nedostane. Cestu plnou sněhu dlouhou 2 a půl kilometru s převýšením 250 metrů jsme zvládli během svižných 40 minut bez jediné újmy, někteří dokonce v teniskách.

                 Počasí posledních několika dnů horám velice přálo a tak zde vznikly ideální podmínky pro zimní radovánky. Včerejší den se nesl ve znamení zjišťování úrovně lyžařských dovedností, kdy byli sjezdaři roztříděni do několika skupin od nejlepších přes ještě lepší až po nejvíc nejlepší lyžaře. Poté bylo možné začít s opravdovým výcvikem. Druhý den lyžování přinesl všem bližší seznámení s areálem, přičemž i ti nejlepší již zvládli alespoň cestu pomou.

                 Naneštěstí čas plyne velice rychle, ale naštěstí ještě nejsme ani v polovině našich dobrodružství. Budeme tedy dále sbírat zkušenosti na sněhem pokrytých kopcích a naše srdce tak naplníme dalšími zážitky.

            (ak)

          • Vítězíme ve 2. ročníku Fantasy školní laser game ligy

          • Na sklonku roku proběhlo finále 2. ročníku Fantasy laser game ligy  základních škol Karlovarského kraje, kam se probojovala dvě naše družstva. Znovu se potvrdilo, že do finálového 3. kola se dostaly ty nejlepší týmy a některé hry byly vyrovnané do posledních vteřin. Zlatý putovní  pohár si odneslo družstvo naší školy ve složení Adam Knushi, Damián Franc, Jonáš Vaníček, Maik Mähler, všichni ze třídy 9. B. Druhé naše družstvo ve  složení Martin Benda, Štěpán Koldinský, Lukáš Vlašimský, Daniel Psohlavec, Jakub Frei ze třídy 8. B skončilo na velmi pěkném 7. místě. Všem gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. 

          • Celoroční soutěž tříd - turnaj ve florbale

          • Poslední den před prázdninami se v Hale míčových sportů uskutečnil turnaj tříd ve florbale. Každá třída si sestavila své družstvo. Do hry se zapojila i děvčata. Celý turnaj proběhl ve sportovním duchu a přinesl velmi pěkné zápasy. Celá akce byla velmi hezkým zakončením kalendářního roku.

            V kategorii 6. a 7. tříd

            na 1. místě se umístila třída 6. B a získala 5 bodů do celoroční soutěže

            na 2. místě se umístila třída 7. A a získala 4 body

            na 3. místě se umístila třída 7. B a získala 3 body

            na 4. místě se umístila třída 6. C a získala 2 body

            na 5. místě se umístila třída 6. A a získala 1 bod

            V kategorii 8. a 9. tříd

            na 1. místě skončila třída 9. B a získala 5 bodů

            na 2. místě skončila třída  8. B a získala 4 body

            na 3. místě skončila třída 9. A a získala 3 body

            na 4. místě skončila třída 8. C a získala 2 body 

            na 5. místě skončila třída 8. A a získala 1 bod.

            Všem hráčkám a hráčům děkujeme za pěkné výkony, ostatním za bouřlivou atmosféru.

    • Kontakty

      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace
      • Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11, příspěvková organizace Krušnohorská 11 Karlovy Vary 36010 Czech Republic
      • IČO: 69979359
      • Ředitel školy: Mgr. Josef Šrámek (+420) 731 612 836 sramek@zsruzovyvrch.eu
      • Pedagogický zástupce ředitele: (+420) 731 612 837 Mgr. Lucie Tvrdková tvrdkova@zsruzovyvrch.eu Ekonomický zástupce ředitele: Ing. Zuzana Zátková (+420) 731 612 839 zatkova@zsruzovyvrch.eu
      • Webmaster: kucian@zsruzovyvrch.eu
      • Provozní doba sekretariátu: pondělí - pátek 7.30 - 15.30
      • E-mail školy: sekretariat@zsruzovyvrch.eu
      • Telefon školy: (+420) 731 612 837
      • Elektronická podatelna: E-mail: sekretariat@zsruzovyvvrch.eu DDS: p7tmmjw
      • Vedoucí kuchyně: Barbora Bryxová Telefon: 731 612 838 email: jidelna@zsruzovyvrch.eu
      • Správce obsahu: kucian@zsruzovyvrch.eu
    • Přihlášení